INFORÁDIÓ 

2018. március 19. hétfő
Bánk, József

Bemutatták a merényletekkel összefüggésbe hozott férfi képét

Infostart / InfoRádió
Terrorcselekmény előkészítésének alapos gyanúja miatt indított eljárást a rendőrség szlovák titkosszolgálatoktól érkezett figyelmeztetéssel összefüggésben - közölték az Országos Rendőrfőkapitányságon.

Petőfi Attila, a Nemzeti Nyomozóiroda igazgatóhelyettese elmondta: a Sátor Lajos nevű szlovákiai férfit 2000 óta körözi a szlovák rendőrség zsarolás miatt.

A magyar rendőrség szerint nem valószínű, hogy újabb maffialeszámolástól kellene tartani. Petőfi Attila szerint a 34 éves gyanúsított álruhában már többször is járt Magyarországon, de azt nem tudják, hogy jelenleg hol tartózkodik.

A Nemzeti Nyomozóiroda igazgatóhelyettese hozzátette: az eljárásban a magyarországi kampányrendezvényekre vonatkozó információk megalapozottságát is vizsgálják.

A kriminológus szerint sem maffiaháború

Németh Zsolt kriminológus az InfoRádióban úgy vélekedett: nem lehet arról beszélni, hogy szervezett bűnözői csoportok a területek újrafelosztásáért harcolnának.

A Nemzetbiztonsági Hivatal évkönyvében ugyanakkor az szerepel, hogy a magyar kábítószerpiacon folytatódó balkáni térnyerés miatt fennáll egy terület-újrafelosztási harc lehetősége.A címlapról ajánljuk