eur:
395.63
usd:
372.14
bux:
0
2024. április 19. péntek Emma

Kordonokat állítanak fel a nagygyűléseken

A rendőrség akár kordonos beléptető rendszert is felállít a hétvégi politikai nagygyűléseken. Az ORFK szóvivője az InfoRádióban azt mondta: egyenruhások, és civil ruhás rendőrök is vigyáznak a biztonságra a pártok rendezvényein.

Garamvölgyi László minderről azután beszélt, hogy Gyurcsány Ferenc miniszterelnök kedden bejelentette: a magyar titkosszolgálat hivatalos értesítést kapott arról, hogy külföldi bűnözői csoportok robbantásokat akarnak elkövetni az országban, a választási nagygyűléseken.

Erről a szlovák titkosszolgálat tájékoztatta a magyarokat. Az Országos Rendőr-főkapitányság szóvivője emlékeztetett arra, hogy az 1998-99-es budapesti robbantásokat is kapcsolatba hozták a szlovák alvilággal.

Hozzátette: jelenleg nem lehet megmondani, hogy a mostani eset összefüggésbe hozható-e az akkori eseményekkel.

Mint mondta, egy lehetséges elkövetőről tudják, hogy most is Magyarországon van, és bíznak abban, hogy társait is sikerül beazonosítani.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Újabb részletek az idősek jogosítványáról

A Közlekedési Alkalmassági és Vizsgaközpont (KAV) tájékoztatása szerint 2021-ben 93 680 fő tett sikeres B kategóriás vizsgát, 2022-ben pedig 99 174-en, közöttük igen magas korú jelentkezők is.
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×