eur:
395.75
usd:
372.68
bux:
65674.41
2024. április 19. péntek Emma

A kormányt hibáztatja az orvosi kamara

A Magyar Orvosi Kamara elnöke szerint az egészségügyi tárca a felelős az orvosok ügyeleti díjának ügyében folytatott tárgyalások sikertelenségéért. Az uniós szabályozás szerint az ügyelet teljes ideje munkaidőnek számít.

A kamara elnöke, Éger István azután beszélt erről, hogy a soproni kórház elleni perben először született olyan ítélet, amelyben nem csak a juttatás jogosságát mondta ki a bíróság, hanem a kártérítésről is döntött.

A MOK elnöke hangsúlyozta: korábban a konkrét pénzügyi igényeket csak később, vagy egy külön eljárásban tárgyalták.

Éger István az üggyel összefüggésben kifogásolta, hogy az Egészségügyi Minisztériummal folytatott tárgyalásokon annak ellenére nem született megállapodás, hogy novemberben személyesen állapodott meg a miniszterelnökkel a jogi háttér kidolgozásáról.

A szakember emlékeztetett: az uniós szabályozás szerint az ügyelet teljes ideje munkaidőnek számít, nemcsak negyede vagy nyolcada, mint Magyarországon.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
Lefordultak az amerikai indexek

Lefordultak az amerikai indexek

Gazdasági információk tekintetében ma az amerikai lakáspiacról közölnek újabb adatot, ez a monetáris politikai kilátások szempontjából lehet érdekes. A héten eddig kedvezőtlenül alakulnak a részvénypiaci folyamatok, elsősorban az Izrael és Irán közötti konfliktus fokozódása nyomta rá a bélyegét a hangulatra, emellett továbbra is ott vannak a ragadós amerikai inflációval kapcsolatos aggályok, amelyek azt a narratívát erősítik, hogy akár hosszabb ideig maradhat a magas kamatszint. A magyar tőzsde ma esett, az európaiak viszont pluszban zártak. A tengerentúlon egyelőre esés látszik.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×