eur:
394.06
usd:
355.48
bux:
72297.19
2024. szeptember 7. szombat Regina

Mikola: milliárdos bankigazgatók minimálbéren

A Fidesz profilváltást, szerkezet-átalakításokat tervez a kórházakban, de egyet sem szüntet meg közülük. Erről a párt kormányfőhelyettes-jelöltje beszélt Várpalotán.

Mikola István azt mondta, hogy régiókat alakítanak ki, és ezekre alapozva gondolják újra az egészségügyi ellátást.

"Minden három megyényi régió élén lesz egy nagy intézmény, egy nagy kórház, nagy klinika, ahonnét a három megyének az ellátását szervezik" - tette hozzá.

Mikola István szerint kormányra kerülésük esetén duplájára emelik a háziorvosi finanszírozást.

Közölte: az elmúlt négy évben 52 százalékkal nőttek a gyógyszerárak, ezért a receptek egyötödét már kis sem váltják a betegek.

A Fidesz ötéves megállapodásokat terveznek a nagy gyógyszergyártókkal, és az árak emelkedése nem érheti el az inflációs rátát - mondta a párt kormányfőhelyettes-jelöltje.

Ingyenes gyógyszerek, rend a tb-járulékok ügyében

Mikola István elmondta: a háromévesnél fiatalabb gyermekek térítésmentesen kapják majd a lázcsillapítókat és az allergiás betegségek gyógyszereit, 65 év felettieknek pedig úgynevezett egyszeri 100 forintos "dobozdíjat" biztosítanának a daganatos, a szív- és érrendszeri, valamint a szájon át szedhető cukorbetegségek gyógyszereinek kiváltása esetén.

Hangsúlyozta: a közteherviselés terén "rendet kell rakni", mert az nem megy tovább, hogy milliomos és milliárdos bankigazgatók, nagyvállalati vezetők minimálbéren vannak bejelentkezve a társadalombiztosítás befizetési listáján.

Az sem megy tovább, hogy a magyarországi 850 ezer vállalkozás között alig 50 ezer akad, amelynél nem minimálbéren vannak bejelentve a dolgozók. Az sem járja, hogy 1990-ben még 5,8 millió ember fizetett tb-járulékot, ma pedig csak 3,4 milliónyian - mondta Mikola István.

"Minden idők legjobb választási programja"

Minden idők legjobb választási programját fogadta el  kongresszusán a Fidesz - mondta Mikola István egy kőszegi fórumon.
 
Hozzátette: a program bejelentése után azonnal a "zavar jelei" mutatkoztak a kormánypártokon.

"Az ember lelkéig kell lenyúlni ahhoz, hogy változtatni tudjunk" - mondta a politikus.

Közölte: a nemzet lelkét kell megfelelő állapotba hozni: növelni kell  a nemzeti együvé tartozás érzését, fel kell éleszteni a társadalmi szolidaritást, meg kell erősíteni a családokat és táplálni kell a hitet.

A politikus felhívta hallgatósága figyelmét: ne számítsanak arra, hogy Európa megsegíti Magyarországot, ha a magyarok nem próbálnak meg segíteni magukon.

"Európa egy nagyon kemény világ, Európa semmiben nem fog megsegíteni minket, ne legyenek illúzióik. Vagy kikaparjuk magunknak a gesztenyét, vagy átlép rajtunk Európa, amely legfeljebb odáig jut el, hogy piactereinket használja a saját javára" - mondta.

Szerinte Európában nekünk, magyaroknak kicsit "rátartibbnak, öntudatosabbnak, tettre készebbnek, akaratosabbnak" kell lennünk.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.09. hétfő, 18:00
Nagy Márton
nemzetgazdasági miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×