eur:
392.78
usd:
366.33
bux:
66129.26
2024. április 26. péntek Ervin

Orbán a két forduló között vitázna Gyurcsánnyal

A Fidesz bejelentette, hogy nyolc héten át tartó nyilvános televíziós vitasorozatot kezdeményez. A Gyurcsány-Orbán vitát a két választási forduló között tartaná a nagyobbik ellenzéki párt. A kormányszóvivő szerint a miniszterelnök-jelölti vitát az első választási forduló előtt kell megtartani.

A Fidesz képviselői hét témakörben vitáznának a kormánytagokkal - jelentette be Deutsch Tamás, a párt kommunikációs vezetője.

A hét téma: az energiaárak, a megélhetés, a munkanélküliség, az egészségügy, a falvak helyzete, az otthonteremtés, valamint az önkormányzatiság.

Deutsch Tamás hozzátette: azt javasolják, hogy Orbán Viktor, a Fidesz-elnöke és Gyurcsány Ferenc szocialista miniszterelnök-jelölt között közvetlenül a második választási forduló előtt legyen.

A Fidesz a kezdeményezésről levélben tájékoztatta Gyurcsány Ferencet.

A Fidesznek félni- vagy takargatnivalója van

Batiz András kormányszóvivő közölte: Gyurcsány Ferenc kormányfő szerint a miniszterelnök-jelölti vitára napokkal a kampánycsend előtt, április 5-e előtt kell sort keríteni.

A közlemény szerint a választók április 9-én szavaznak pártokra és programokra, a második fordulóban csak egyéni jelöltekre, ezért a demokratikus játékszabályok megcsúfolása lenne a vitát a választás első fordulója után lebonyolítani.

"Aki nem vállalja az első forduló előtti megmérettetést, annak félni-, de legalábbis takargatnivalója van. Félnivalója a kihívótól és takargatnivalója a programját illetően" - írta Batiz András.

Az SZDSZ is az első forduló előtti vita mellett

Az SZDSZ elnöke közölte: a párt szerint az első fordulót megelőzően kell a vitára sort keríteni, mert az embereknek a voksolás előtt kell látniuk kell a különbséget, vagy akár az azonosságokat.

"Ráadásul azt is gondoljuk, hogy napokkal a választások előtt kell vitatkozni, mert Orbán Viktor politikai vitastílusa sokszor a blöff maga, ahhoz pedig kell néhány nap, amíg elemzik a vitát, és rámutatnak a vitatkozó felek gyenge pontjaira" - tette hozzá Kuncze Gábor.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Egy mandátumot szerezhet az EP-választáson a Magyar Szövetség

Egy mandátumot szerezhet az EP-választáson a Magyar Szövetség

Ha áprilisban tartották volna az európai parlamenti választást Szlovákiában, akkor azt az ellenzéki Progresszív Szlovákia nyerte volna a szavazatok 27 százalékával. A hármas kormánykoalíció két pártja, a Smer és a Hlas 15, ill. 14 százalékot ért volna el – derült ki a legfrissebb közvéleménykutatás eredményeiből. A felmérés szerint a Magyar Szövetségnek is sikerülne egy képviselőt kijuttatnia Brüsszelbe.

Bóka János az Arénában: igazodás vagy újraegyesítés, ez az unió nagy kérdése

Mi az Európai Uniót egy szerződéses alapokon nyugvó szabályrendszerre épülő együttműködésnek tekintjük, ebbe az állandó közös hitelfelvétel, a közös eladósodás, a fiskális föderalizmus nem fér bele – mondta Bóka János az InfoRádió Aréna című műsorában. Az európai uniós ügyekért felelős miniszter beszélt az EP-választás tétéjéről, az unió jövőjéről és az EU-tagság húszéves mérlegéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×