INFORÁDIÓ
2023. február 5. vasárnap
Ágota, Ingrid

1956 hősei: Sztálin, Kossuth és Petőfi?

Infostart

Egy felmérés szerint a diákok 20 százaléka egyáltalán nem tanul az '56-os forradalomról. Van, aki úgy tudja, Petőfi egy 56-os hős volt.

A kutatást végző cég ügyvezetője az InfoRádióban elmondta: a fiatalok keverik az 1848-as, az 1956-os és a 90-es évek elejének eseményeit. Volt olyan diák, aki az '56-os forradalom résztvevői között sorolta fel Sztálint, Kossuthot és Petőfit.

A diákok jó része szerint az idegen megszállás miatt robbant ki a forradalom. A demokrácia, vagy a jobb élet utáni vágyat alig említették az általános és középiskolások.

A tanárok sem tudják?

Gulden Júlia szerint nem csak a tankönyvekkel, hanem a tanórák számával, és olykor a tanárok felkészültségével is gond lehet. Az általános iskolákban legfeljebb két órát foglalkoznak a témával, de a középiskolákban is csak 5-6 órát szentelnek az 1956-os eseményeknek.

A felmérésben megkérdezték a tanárokat is arról, hogy min változtatnának a tanításban. Szerintük kevés segédanyag készült eddig. Egy forradalomról készült játék például felkeltené a diákok érdeklődését.

A diákok többsége szerint a forradalom résztvevői példaként állhatnak előttük. A felmérést végzők szerint épp ezért kellene többet tudniuk az eseményekről.

Kapcsolódó hang

Hanganyag
 
A címlapról ajánljuk

×
×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018