eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita

Nem a hibás termék sok, az ellenőrzés a hatékony

Tavaly 132 hibás, vagy veszélyes terméket kellett levenni a boltok polcairól Magyarországon. Ezzel az európai uniós rangsor élén állunk. Az áruk fele játék volt, de sok hibás háztartási gépet is találtak.

A Fogyasztóvédelmi Főfelügyelőség helyettes szóvivője szerint nem Magyarországon van a legtöbb hibás termék, hanem az ellenőrzés eredményesebb, mint más országokban.

A magyar felügyelők a saját laboratóriumaikban vizsgálják be a termékeket. Ettől az eljárás olcsóbb, így több vizsgálatot végezhetnek - mondta az InfoRádióban Siklós Máté.

Hozzátetet: az új tagállamoknak akkor is jobban kell figyelniük a hibás termékekre, ha azokból nincs több, mint a régi tagországokban.

Mivel itt alacsonyabb az életszínvonal, több fogy az olcsó, gyakran veszélyes árukból - tette hozzá a helyettes szóvivő.

Tavaly nem volt élelmiszer a hibás termékek között. A negatív rangsor élen a játékok és a háztartási műszaki cikkek végeztek.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Összességében jól sikerült ez a hét a forint számára, stabil volt és az utolsó két nap menetelésének köszönhetően felértékelődéssel zárta a hetet. Az S&P hitelminősítő péntek este megerősítette Magyarország adósbesorolását és a stabil kilátáshoz sem nyúlt, ami szintén kedvező a hazai fizetőeszköz szempontjából, amely a 392-es szinten fejezte be a pénteki kereskedést az euró ellenében. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×