eur:
395.91
usd:
366.9
bux:
65670.44
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna

Kuncze: ócska ígéret a 14. havi nyugdíj

Az adóreform végrehajtását nevezte a következő parlamenti ciklus egyik legfontosabb feladatának az SZDSZ elnöke. Kuncze Gábor ciklusértékelő sajtótájékoztatója hangsúlyozta: a jövőben olyan gazdaságpolitikát kell folytatni, amely fenntartható, hosszú távú növekedési pályán tartja a gazdaságot, és így munkahelyeket teremt.

Az SZDSZ elnöke az Országgyűlés elmúlt 4 évi munkájában fontos eredménynek nevezte a parlament heti ülésrendjének visszaállítását, az állam átláthatósága érdekében elfogadott üvegzsebtörvényt és a közérdekű adatok nyilvánosságáról szóló jogszabályt.

Kuncze Gábor kiemelte a diplomás minimálbér bevezetését, valamint a sorkötelezettség eltörlését is.

A kisebbik kormánypárt vezetője hangsúlyozta: a ciklus során a 20-30-40 százalékos személyi jövedelemadó kulcsok 18 és 36 százalékra változtak, a legmagasabb áfakulcs pedig 25-ről 20 százalékra csökkent. Az adócsökkentést annak ellenére sikerült megvalósítani, hogy a 2002-es kétszer száznapos program szűkítette a mozgásteret - tette hozzá.

Nem nőtt a parlament tekintélye

A szabaddemokrata pártelnök ugyanakkor kifogásolta, hogy a politika nem tudta növelni a parlament tekintélyét, így az emberek ma még nagyobb kétkedéssel tekintenek a parlamentre, mint négy évvel ezelőtt.

Kuncze Gábor kijelentette: az egyik legfőbb, nem teljesült célkitűzésük az egészségügy rendbetétele volt. Szerinte ebben a kérdésben mindenki szemben állt velük, mert nem mertek hozzányúlni a finanszírozási rendszerhez.

Az SZDSZ frakcióvezetője hangsúlyozta: a politikának a következő négy évben sok dologban egészen mást kell csinálnia, mint az elmúlt ciklusban. A politikus szerint olyan politikát kell folytatni, amely biztosítja a hosszú távú gazdasági növekedést, így munkahelyeket teremt.

Ezt mindenképpen a gazdaságra kell bízni, és nem egy durva politikai beavatkozásra - utalt a pártelnök a Fidesz 10 százalékos társadalombiztosítási járulékcsökkentési javaslatára.

"Hazug és ócska módszer"

Az SZDSZ elnöke azt mondta: "elképesztően hazug és ócska módszernek gondolom, hogy a nehéz helyzetben lévő nyugdíjasok helyzetével visszaélve próbálja egy párt megszerezni a szavazatukat", szerinte ugyanis a Fidesz ezt teszi, amikor a járulékcsökkentéssel összekötve ígéri meg a 14. havi nyugdíjat.

Kuncze Gábor szerint a nagyobbik ellenzéki pártnak erre azért nem lesz lehetősége, mert nem kerül kormányra, ha pedig mégis, akkor a gazdasági kényszerek nem teszik lehetővé a járulékcsökkentést, így a 14. havi nyugdíj bevezetését sem.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Egyre több ország ismeri fel a menekülthelyzet tarthatatlanságát

A humanitárius hozzáférést és a migránsok menedékjogi helyzetét elemezte egy nemzetközi tanulmány, melynek készítői szakpolitikai intézkedéseket is javasolnak az érintett országok vezetőinek. A Migrációkutató Intézet vezető kutatója azt mondta az InfoRádióban, hogy a jelentés megerősíti, egyre több nyugati kormányzat ébred rá, milyen veszélyei lehetnek az illegális migrációnak, ugyanakkor Tárik Meszár szerint az elemzés több megállapítása is ellentmondásos.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.28. csütörtök, 18:00
Havasi Katalin
a Házi Gyermekorvosok Egyesületének elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×