eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar

Hiller: 11 órán át keresgéltek a fideszesek a szerveren

Az MSZP elnökének tájékoztatása szerint összesen 2.912 dokumentumot "töltöttek le jogtalanul" a Fidesz egyik számítógépével a szocialista kampányanyagokat tároló cég szerveréről. A Fidesz frakcióvezetője azt mondta: csak nyilvános adatokat töltöttek le.

Hiller István (MSZP) közölte: az illetéktelenek az MSZP vezető politikusainak és több szocialista polgármester kampányterveihez jutottak hozzá.

Hozzátette: a betörés 2006. február 3-án 14 óra 55 perckor kezdődött, és a behatolók 11 órán át keresgéltek a dokumentumok között.

A pártelnök kedden délután bejelentette: az MSZP a betörés miatt az Országos Választási Bizottsághoz fordult állásfoglalásért.

Hiller István hangsúlyozta: a párt a Fidesz állításával ellentétben nem hozta nyilvánosságra a belépéshez szükséges jelszót.

A szocialista elnök ezzel arra a fideszes közleményre utalt, amely szerint nyilvános internetes fórumokon találták a belépéshez szükséges információkat.

"Az MSZP-nek hálásnak kell lennie"

Vihar egy kanál vízben - a Fidesz frakcióvezetője így értékelte a letöltés körül kialakult helyzetet. Áder János elismerte, hogy az MSZP szerveréről letöltöttek választási adatokat, mint mondta: ezek nyilvános dokumentumok voltak.

Arra a kérdésre, hogy akkor miért indított nyomozást a rendőrség az ügyben, a politikus azt mondta: kampány van, és úgy látszik, hogy a kabinet minden kampányeszközt bevet.

Áder János szerint az MSZP elnökének hálásnak kell lennie, amiért az ügy a sajtóvisszhang miatt a szocialistáknak kedvez.

Jelszó: pirosvirag

A Fidesz hétfőn azt közölte, hogy szabályszerűen, felhasználónévvel és jelszóval léptek be a honlapra.

A Fidesz internetes szerkesztősége szerint nyilvános fórumokon napokon keresztül szerepelt az az információ, hogy a brain.relativ.hu honlapon megtalálhatók az MSZP nyilvánosságnak szánt kampányanyagai.

A fórumokon az is megjelent, hogy a honlapra való belépéshez szükséges "roppant titkos név az mszp, a roppant titkos jelszó pedig a pirosvirag" - írták az ellenzéki párt honlapjának készítői.

Schőn Péter, a Budapesti Rendőr-főkapitányság szóvivője korábban elmondta: számítástechnikai rendszer és adatok elleni bűncselekmény alapos gyanúja miatt ismeretlen tettes ellen rendeltek el nyomozást az ügyben, miután a kampányanyagokat tároló cég feljelentést tett.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Kiderült, hány magyar dolgozik külföldön – és az is, mivel lehetne őket hazacsábítani

Kiderült, hány magyar dolgozik külföldön – és az is, mivel lehetne őket hazacsábítani

A magyarok főképpen a külföldön elérhető magasabb fizetés, az itthoni bizonytalanabb, kiszámíthatatlanabb jövő, valamint a "klíma" miatt vándorolnak ki valamelyik nyugat-európai országba – ez derült ki az Egyensúly Intézet felméréséből, amelyből javaslatcsomag is készült az intézet és a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége összefogásából. Az InfoRádió Kozák Ákost és Gazsi Attilát kérdezte.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×