eur:
395.74
usd:
371.98
bux:
65674.41
2024. április 19. péntek Emma

Fejbelőttek egy SZDSZ-es aktivistát Budapesten

Gázpisztollyal fejbe lőttek egy ajánlószelvényt gyűjtő SZDSZ-es aktivistát a főváros XI. kerületében.

Lakos Imre, az SZDSZ budapesti elnöke azt mondta: a párt aktivistájára 15 centiméterről lőttek rá.

"Kérdezték, kinek gyűjt, mondta, hogy az SZDSZ-nek, a tettes erre kinyitotta az ajtót és rálőtt" - ismertette a történteket a politikus.

Lakos Imre elmondta: ez egy kuriózum, de az elmúlt héten folyamatosan érik atrocitások a gyűjtőiket.

"Az a tábor, aki nem szimpatizál velünk, nagyon agresszívan reagál a gyűjtésre" - jegyezte meg az SZDSZ budapesti elnöke. Közölte, a sértettet el kellett látni, az ügyben feljelentést tesz.

Bartha László őrnagy, a Budapesti Rendőr-főkapitányság sajtóügyeletese az esetről az InfoRádióban úgy számolt be, hogy a 27 éves fiatalembert egy XI. kerületi, a Hadak útján lévő társasház lépcsőházában lőtték meg. A férfi könnyebben sérült meg.

Az őrnagy elmondta, hogy két férfi nézeteltérésbe keveredett egymással, majd az egyik a nála lévő gázpisztollyal meglőtte a másikat, aki a fején könnyebb, nyolc napon belül gyógyuló sérülést szenvedett. Bartha László közölte: a szakértő szerint a fegyver nem alkalmas arra, hogy súlyosabb sérülést okozzon.

A sajtóügyeletes késő este elmondta, hogy a sértett megtette a feljelentést, az elkövetőt a XI. kerületi Rendőrkapitányságon előllítják. A férfi ellen súlyos testi sértés kísérletének megalapozott gyanúja miatt eljárás indult.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Újabb részletek az idősek jogosítványáról

A Közlekedési Alkalmassági és Vizsgaközpont (KAV) tájékoztatása szerint 2021-ben 93 680 fő tett sikeres B kategóriás vizsgát, 2022-ben pedig 99 174-en, közöttük igen magas korú jelentkezők is.
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×