eur:
392.75
usd:
366.42
bux:
66730.53
2024. április 25. csütörtök Márk

Vagyonnyilatkozati párbaj

A Fidesz elnökével szemben elindul a vagyonnyilatkozati eljárás, a miniszterelnöknek egyelőre csak arról kell nyilatkoznia, módosít-e vagyonnyilatkozatán.

A Fidesz elnöke, Orbán Viktor ellen a stop.hu főszerkesztője kezdeményezte az eljárást, mert szerinte az ellenzéki pártvezető 2001 és 2005 közötti bevallásában nem a valóságnak megfelelően tüntette fel lakása nagyságát. Gyurcsány Ferenc nyilatkozatát pedig a gondola.hu főmunkatársa támadta meg.

Az Orbán-ügy: az MSZP szerint jelentősen gyarapodott a pártelnök

Az Országgyűlés mentelmi bizottságának szocialista elnöke elmondta: Orbán Viktor ügyét a mentelmi bizottság elé terjeszti. A testület jövő szerdán zárt ülésen hallgatja meg a Fidesz elnökét.

A mentelmi bizottság elnöke szerint az Orbán Viktor és házastársa vagyonával összefüggő nyilatkozatokból és közlésekből megállapítható, hogy a pártelnök vagyona a budai villa növekedésével jelentősen gyarapodott.

Hozzátette: a törvény kizárja, hogy a bizottság elnöke határozzon arról, hogy ez a növekedés lakótérnek minősül-e, valamint hogy Orbán Viktor és házastársa jövedelméből alátámasztható-e ez a gyarapodás.

Orbán-ügy: a Fidesz lejárató kampányról beszél

Répássy Róbert, a Fidesz frakcióvezető-helyettese szerint a szocialisták - a kudarcba fulladt Orbán-bizottság után - folytatják a Fidesz elnöke elleni lejárató kampányukat. Az ellenzéki politikus szerint a mentelmi bizottság MSZP-s elnöke "politikai megrendelésre" döntött a vagyonnyilatkozati eljárás megindításról.

Répássy Róbert árulkodónak nevezte, hogy vagyonnyilatkozati eljárást országgyűlési képviselővel szemben még sosem indított Géczi József Alajos, most először tartotta fontosnak, hogy ezt megtegye.

Gyurcsány-ügy

Gyurcsány Ferencnek viszont öt napon belül kell nyilatkoznia arról: megalapozottnak tartja-e az ellene benyújtott beadványt, és arról is, hogy változtat-e vagyonnyilatkozatán.

Eljárás akkor indulhat a kormányfő ellen, ha vitatja a vagyonnyilatkozati eljárás kezdeményezőjének állításait, vagy nem tesz eleget a bizottsági elnök felkérésének.

Címlapról ajánljuk
Döntött a kormány: három kérdésben is módosítják az alaptörvényt

Döntött a kormány: három kérdésben is módosítják az alaptörvényt

Megszűnik az igazságügyi miniszteri ellenjegyzés a kegyelmi ügyekben, viszont kiskorúkat érintő ügyekben nem lehet majd kegyelmet adni – jelentette be a Kormányinfón Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter. Két további kérdésben is módosul az alaptörvény. Május 8-én Budapestre látogat a kínai elnök.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Hiába mennek megint a fegyverek, megoldhatatlan problémától szenved az ukrán hadsereg

Hiába mennek megint a fegyverek, megoldhatatlan problémától szenved az ukrán hadsereg

Hosszas huzavonát követően az amerikai képviselőház végül elfogadta az Ukrajnának szánt gigantikus, mintegy 60,8 milliárd dollárnyi segélycsomagot. A hírek szerint a nyugati fegyverek gyorsan a frontra érkezhetnek, hozzájárulva ezzel az ukrán csapatokat érintő súlyos ellátási problémák enyhítéséhez. Kijev azonban egy olyan nehézséggel küzd, amelyen nem tud segíteni Washington sem, ez pedig a harcoló alakulatokat érintő létszámhiány gondja.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×