eur:
394.6
usd:
371.02
bux:
66548.24
2024. április 16. kedd Csongor

Még nem végeztek az Úttörővel

Korábbi ígéretével ellentétben még nem bontotta le az egykori Úttörő Áruház homlokzatát a kivitelező cég. A társaság vezetője az InfoRádióban azt mondta: csütörtökön végeznek.

A kivitelezést végző vállalat szóvivője, Szonda Zsuzsa közölte: azért nem bontották el az utcai homlokzatot, mert előbb el akarták hordani az udvaron lévő törmeléket. Mint mondta, így ugyanis biztonságosabb a bontás

Bár az önkormányzat szerint palánkot kellett volna húzni az épület elé, a társaság vezetője szerint ezt csak akkor tudják megtenni, amikor már nem áll az utcafronti fal. A járdára ugyanis nem építhetik rá a palánkot - közölte a cég az InfoRádióval. Mivel a külső falat bontják utoljára, már csak a törmelékeket kerítheti körbe.

Szonda Zsuzsa szerint ennek ellenére nem voltak veszélyben a gyalogosok, és ezután sem lesznek. Ha mégis felmerül valamilyen probléma, akkor erre figyelmeztetik az arra járókat, vagy átmenetileg lezárják a járdaszakaszt.

Korábban a por és a sár is zavarta a környéken lakókat. A bontás alatt továbbra is locsolják a sittet, de azt ígérik, hogy ezzel nem piszkolják össze a környéket. Vagy ha mégis, akkor eltakarítják a koszt.

Egy hete óriási dugókat okozott a belvárosban a Kossuth Lajos utcai Úttörő Áruház homlokzatának bontása. A munka nemcsak a járdát és a buszsávot foglalta el, hanem zavarta a külső forgalmi sáv forgalmát is.

Az Úttörő Áruház helyén szálloda és irodaház épül.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.16. kedd, 18:00
Kaiser Ferenc
a Nemzeti Közszolgálati Egyetem docense
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×