eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar

Deutsch be- és nem feljelentett

Bejelentésnek, nem pedig feljelentésnek tekinthetők Deutsch Tamás fideszes képviselőnek a Fővárosi Főügyészséghez intézett beadványai a miniszterelnök ingatlanügyeivel összefüggésben - közölte a legfőbb ügyész helyettese.

A legfőbb ügyész helyettese, Varga Zs. András elmondta: a bejelentés olyan, általánosnak tekinthető beadvány, amelynek kivizsgálásában az ügyészséget nem kötik határidők.

Varga Zs. András közölte: a fideszes képviselő két bejelentést tett, az elsőt a Gyurcsány Ferenc kormányfő érdekeltségi körébe tartozó Fittelina Kft., és az Altus Rt. által végzett bizonyos beruházások tárgyában tette. Mivel a bejelentés tárgya magánjogi, közigazgatási jogi és büntetőjogi elemeket is tartalmaz, ezért több főosztály is megvizsgálta.

A legfőbb ügyész helyettese elmondta, hogy az ellenzéki képviselő másik bejelentése a Szalay utcai volt képviselői klub ingatlanrészének megszerzésével kapcsolatos. "Ebben a bejelentésben a bejelentő már maga is jelezte, hogy polgári jogi és büntetőjogi intézkedéseket egyaránt szükségesnek tarthat" - mutatott rá.

Az ellenzéki politikus azért fordult november elsején a vádhatósághoz, mert szerinte törvénysértés és bűncselekmény elkövetésének gyanúját vetik fel a Gyurcsány Ferenc cégei által a Szalay utcai ingatlanok eladására és visszabérlésére kötött eddig megismert szerződések.

Deutsch Tamás szerint a "Fővárosi Főügyészség köteles lett volna az ügy iratainak beérkezése után három napon belül dönteni a feljelentésről", ezért keddi bejelentésében arra kéri a Legfőbb Ügyészséget, hogy "felettes szervként intézkedjen az ügy kivizsgálása és a törvényesség helyreállítása érdekében".

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Kiderült, hány magyar dolgozik külföldön – és az is, mivel lehetne őket hazacsábítani

Kiderült, hány magyar dolgozik külföldön – és az is, mivel lehetne őket hazacsábítani

A magyarok főképpen a külföldön elérhető magasabb fizetés, az itthoni bizonytalanabb, kiszámíthatatlanabb jövő, valamint a "klíma" miatt vándorolnak ki valamelyik nyugat-európai országba – ez derült ki az Egyensúly Intézet felméréséből, amelyből javaslatcsomag is készült az intézet és a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége összefogásából. Az InfoRádió Kozák Ákost és Gazsi Attilát kérdezte.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×