eur:
394.65
usd:
369.54
bux:
65342.31
2024. április 23. kedd Béla

A kormánynak akart üzenni a túszejtő?

Valószínűleg nem volt beszámítható az a férfi, aki csütörtökön tíz embert ejtett túszul Budapest XIV. kerületi családsegítő szolgálatánál - mondta el az InfoRádió által megkérdezett túsztárgyaló. A túszejtőt a rendőrök elfogták, az akcióban senki sem sérült meg.

Vígh József túsztárgyaló-pszichológus az InfoRádióban kiemelte: a férfinak nem volt semmilyen követelése, ráadásul rövid tárgyalás után elengedte a túszok felét. Ez azt mutatja, hogy az elkövető elégséges elképzelés nélkül vágott bele a cselekménybe - tette hozzá.

A szakember szerint valószínűleg nem beszámítható, aki így ejt túszokat. Minden bizonnyal önismereti zavarral küszködő, az életben nehezen tájékozódó emberről van szó - tette hangsúlyozta Vígh József.

A túszejtés csütörtökön dél körül kezdődött, amikor a 19 éves férfi bement a főváros XIV. kerületében található Füredi parki családsegítő szolgálathoz és túszul ejtett tíz embert.

Schőn Péter, a Budapesti Rendőr-főkapitányság szóvivője szerint a fiatalember feltehetően gázpisztollyal tartotta fogva a tíz alkalmazottat illetve ügyfelet, akiket egy helyiségbe terelt.

Egy ügyfél értesítette a rendőröket

Az InfoRádió úgy tudja, hogy egy érkező újabb ügyfél értesítette a rendőrséget, amely rövidesen megérkezett az épülethez és tárgyalni kezdett a férfival. A fiatalember ezt követően a túszok felét elengedte.

A rendőrök ezt követően elfogták a túszejtőt – közölte az InfoRádióval a BRFK sajtószóvivője, aki közölte: egyelőre sem a fiatalember indítékairól, sem esetleges követeléseiről nem tud beszámolni.

A kormánynak akart üzenni?

Az egyik szemtanú szerint a férfi azt mondta: nem akar senkit bántani, az akcióval a kormány figyelmét szeretné felhívni arra, hogy vannak az országban olyan emberek, akik bizonyos területen tehetségesek, de nem tudnak érvényesülni.

A szemtanúk szerint a férfi egy állami gondozásban nevelkedett hajléktalan, aki a múlt héten jelentkezett a családsegítőnél azzal a kéréssel, hogy segítsenek neki munkát találni.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.23. kedd, 18:00
Sz. Bíró Zoltán
történész, Oroszország-szakértő
Berobbant a mesterséges intelligencia a vállalatok életébe, mindenki beszáll az AI-versenybe

Berobbant a mesterséges intelligencia a vállalatok életébe, mindenki beszáll az AI-versenybe

Az első számú globális megatrend lett a mesterséges intelligencia boom, ami alapjaiban ír át üzleti modelleket, diszruptálhat iparágakat és felborítja az eddigi játékszabályokat. Egy teljes konferencianapon keresztül azzal foglalkozunk az AI in Business c. rendezvényünkön, milyen változásokat hoz az AI az üzlet számára az egyes szektorokban és területeken. Mellébeszélés helyett üzleti stratégiákat, valós megoldásokat és use case-eket mutatnak be a témát ismerő tanácsadók, IT-beszállítók, és azok a vállalati vezetők, akik már aktívan keresik vagy már meg is találták az AI-ban rejlő üzleti lehetőségeket. A Portfolio AI in Business rendezvényéről ebben a cikkünkben számolunk be.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×