eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar

MDF: egykulcsos SZJA, alacsonyabb minimálbér

Az egykulcsos, 18 százalékos személyi jövedelemadó bevezetését nevezte a Magyar Demokrata Fórum egyik legfontosabb gazdasági programjának a párt választmányának elnöke.

Egykulcsos, 18 százalékos SZJA, és alacsonyabb minimálbér a hátrányos vidékeken – ez szerepel az MDF programjában. A párt előírná a multiknak a magyar beszállítók arányát is.

Az ellenzéki párt lehetővé tenné, hogy az országos minimálbérnél kevesebbért is alkalmazni lehessen valakit azokban a térségekben, ahol magas a munkanélküliség – mondta a párt választmányi elnöke az InfoRádiónak.

Katona Kálmán szerint 20 százalékkal kevesebb összegért sokkal több alacsony képzettségű ember találna munkát. A változtatást viszont csak az új szerződésekre alkalmaznák.

Magyar cégek előnyben

Az MDF az állami megrendeléseknél inkább a magyar cégeket részesítené előnyben. A multinacionális vállalatok számára pedig előírná a magyar beruházók arányát.

Az áfa befizetését csak a számla kiegyenlítése után tenné kötelezővé a párt, s a visszaigénylés is csak a számla megfizetése után lenne lehetséges.

Nem a kamat- és az árfolyamnyereség-adóra

Katona Kálmán elmondta: céljuk, hogy 2007-ben ne vezessék be a kamatadót, és töröljék el az árfolyam nyereségadót és az egyenes ági örökösödési illetéket.

A párt a hazai piac védelme érdekében jelentősen növelné a fogyasztóvédelmi felügyelőségek támogatását, és kidolgoztak egy korrupcióellenes csomagot is.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×