eur:
393.55
usd:
367.68
bux:
66076.82
2024. április 23. kedd Béla

Elviselhetetlen az M0-ás hiánya

Budapest nem tud mit tenni a várost elöntő tehergépkocsi-forgalom ellen, ha a bíróság civil kezdeményezésre felfüggeszti az M0-ás építését - mondta a városüzemeltetésért felelős főpolgármester-helyettes az InfoRádióban.

Minden olyan főút, amely csatlakozik az európai úthálózathoz, áthalad a fővároson. A budapesti forgalom és az M0-ás elkerülő út hiánya ezért szinte már elviselhetetlenné válik.

A kerületek sorra tiltják ki útjaikról a kamionokat. A főváros ezt nem teheti meg a saját kezelésű utakon, mert nincs hova küldeni a teherautókat – közölte Vajda Pál az InfoRádióban.

A városüzemeltetésért felelős főpolgármester-helyettes ezért bízik abban, hogy a bíróság nem ad helyt annak a civil kezdeményezésnek, amely környezetvédelmi okokra hivatkozva felfüggesztené az építkezést.

Vajda Pál ugyanakkor elismerte, hogy aki úgy érzi, sérelem érte, az egy jogállamban a bírósághoz fordulhat.

Az M0-ás egy szakaszát támadó zöld szervezet vezetője szerint az autópálya-építőket terheli minden felelősség, ha a jövő heti bírósági döntés miatt elúszik 70 milliárd forintos uniós támogatás és ezzel a keleti szektor építése is.

Gellért Miklós szerint a beruházó nem vette figyelembe a lakossági érdekeket, és nem a jogszabályoknak megfelelően járt el.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.23. kedd, 18:00
Sz. Bíró Zoltán
történész, Oroszország-szakértő
Amerikai katonák mehetnek Ukrajnába, Oroszország atomháborúval fenyegetőzik - Híreink az ukrajnai frontvonalakról kedden

Amerikai katonák mehetnek Ukrajnába, Oroszország atomháborúval fenyegetőzik - Híreink az ukrajnai frontvonalakról kedden

Telefonon egyeztetett Volodimir Zelenszkij ukrán elnök és Joe Biden amerikai elnök a készülő, 61 milliárd dolláros amerikai fegyvertámogatási csomagról. Az amerikai kormány mérlegeli annak lehetőségét, hogy katonákat küldjenek Ukrajnába, tanácsadói szerepkörben. Szergej Lavrov orosz külügyminiszter egy konferencián azt mondta: megugrott a közvetlen összecsapás lehetősége Oroszország és a Nyugat közt, amely atomháborúhoz is vezethet. Közben az orosz haderő növeli a nyomást Csasziv Jaron, illetve az Avgyijivkától keletra található védvonalakon. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború eseményeivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×