INFORÁDIÓ
2022. május 25. szerda
Orbán

'56: a vízilabdától a DVD-ig

Infostart

Játékfilmek, vízilabda és interaktív DVD. A világ minden pontján megemlékeznek az 1956-os forradalmon 50. évfordulójára.

A köztársasági elnök a Sándor-palotában fogadta Gyurcsány Ferenc miniszterelnököt és Kosáry Domokos akadémikust, az 1956-os Emlékévet Előkészítő Emlékbizottság elnökét, hogy áttekintsék az 1956-os forradalom és szabadságharc jubileumi évfordulójához kapcsolódó ünnep előkészületeit.

A kormány emlékévvé nyilvánította 2006-ot, a XX. századi történelem legjelentősebb szabadságküzdelmének 50. évfordulóját. Az ünneppel foglalkozó emlékbizottság még 2004. márciusában jött létre.

A testület már több pályázatot kiírt, irodalmi alkotások készítésére, képzőművészeti, fotóművészeti kiállítások rendezésére, és színházi előadásokat is támogatnak.

Januártól a Magyar Televízió és a Duna TV is több játékfilmet tűz műsorára az ’56-os forradalomról.

Világszerte emlékeznek

Az évfordulóra Albániától Vietnámig Magyarország összes nagykövetségén, konzulátusán és kulturális központjában is megemlékeznek. Az Egyesült Államok több nagyvárosában koncerteket rendeznek, és miséket tartanak az áldozatok emlékére.

Ausztráliába egy vízilabda-mérkőzéssel emlékeznek az 1956-os melbourn-i olimpia magyar-szovjet döntőjére.

Az Országos Széchényi Könyvtárban hamarosan elkészül az a DVD, amelyet az iskolák számára készítenek. A diákok ennek segítségével megismerkedhetnek a forradalom eseményeivel. Az interaktív program segítségével pedig bejárhatják a helyszíneket is.

Kapcsolódó hang

Hanganyag
 
A címlapról ajánljuk

×
×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018