eur:
393.55
usd:
368.27
bux:
66315.93
2024. április 24. szerda György

Több vizsgálatot fizet a TB

A kormány döntése értelmében az eddigi 1200-ról 3200-ra emelik a társadalombiztosítási támogatással elvégzett, a rákos megbetegedések felismerésére szolgáló PET-CT vizsgálatok számát.

A kabinet ülése után a kormányszóvivő elmondta: ez a legmodernebb rákdiagnosztikai eljárás. Batiz András közölte: a két képalkotó eljárás kombinációját jelentő vizsgálat a száz százalékos tb-támogatás nélkül 250 ezer forintba kerülne.

Mint mondta, az idei évi költségvetésben 300 millió forintot különítettek el az Egészségbiztosítási Alapon belül ezekre a speciális vizsgálatokra és a szükséges fejlesztésre.

Batiz András hozzátette, hogy a távlati cél a 10 ezer ingyenes rákdiagnosztikai eljárás biztosítása. A szóvivő szólt arról is, hogy a vizsgálatokat Budapesten végzik.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.24. szerda, 18:00
Isépy Tamás a Századvég makrogazdasági üzletág vezetője
Madár István a Portfolio vezető elemzője
Horgonyoztatják a forintot

Horgonyoztatják a forintot

A dollár gyengülésének következtében kedden érdemben erősödni tudott a forint a vezető devizákkal szemben, ezt követően szerda reggel az euróval és a dollárral szemben sem láthatunk nagyobb mozgásokat, délelőtt is enyhe gyengülés látszott csak az árfolyamokban, ami délután is megmaradt. Nagyon szűk sávban oldalazik a magyar deviza. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×