eur:
393.77
usd:
365.46
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta

Szabadság híd: 2007-ben lezárva

A négyes metró építése során idén ősszel a Fővám téri megállót is elkezdik építeni, ezért lezárják a Szabadság hidat, amelynek több mint egy évig tart majd a felújítása - mondta el a főpolgármester az InfoRádióban.

Demszky Gábor közölte: az Etele téri indítóakna megépítésével idén elkezdődik a négyes metró alagútjának fúrása. Ebbe kerül majd a fúrópajzs, emögé pedig a föld kitermelését végző száz méter hosszú szerelvény.

A két fúrópajzs párhuzamosan halad, és 2008-ban ér el a Baross térre, közben meg kell építeni az állomásokat is. Tavasszal elkezdődik a legtöbb budai megálló kivitelezése, ősszel pedig a Szent Gellért téren és a Fővám téren is elindulnak a munkák – tette hozzá a főpolgármester.

Demszky Gábor szerint a Fővám tér lesz a legproblémásabb, mivel itt keresztezik a 2-es villamos vonalát. Ezzel párhuzamosan ez év végén lezárják és felújítják a Szabadság hidat; a lezárás több mint egy évig tart.

A főpolgármester elmondta: a közlekedőknek meg kell szokniuk, hogy az Erzsébet vagy a Petőfi hidat használják a Szabadság híd helyett; ugyanakkor ez Budapest legkisebb forgalmú hídja, így nem bénul meg a főváros közlekedése - vélte Demszky Gábor.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×