eur:
394.83
usd:
370.34
bux:
65265.51
2024. április 19. péntek Emma

Folytatódik az Úttörő Áruház bontása

Kedden folytatódik a volt Úttörő Áruház megmaradt homlokzatának bontása. A munkát végző cég vezetője azt ígéri, hogy ezúttal nem okoznak forgalmi dugót, mint néhány napja, a bontás megkezdésekor, és a por miatt sem az út közepéről locsolják majd a törmeléket.

Múlt héten óriási dugókat okozott Budapest belvárosában a Kossuth Lajos utcai művelet. Képgaléria

A munkások akkor nemcsak a járdát és a buszsávot foglalták el, hanem a külső forgalmi sáv forgalmát is zavarták. Az építkezés nagy torlódást okozott Budapest egyik legnagyobb átmenő forgalmát lebonyolító útvonalán.

Január 18-án a délutáni órákban például egy munkás állt az út közepén, és vízzel locsolta a leomló romokat a nagy por miatt.

A bontást végző cég akkor az InfoRádióban azt mondta: engedélyt kértek a fővárostól és a BKV-tól, hogy reggel kilenctől délután háromig rendőri segítséggel lezárják a járdát és a buszsávot.

Ezen a héten az áruház és a mellette lévő épület földszinti részét bontják le.

Szonda Zsuzsanna az InfoRádióban azt mondta: kedden és szerdán már nem eshet semmi az útra. A járdát most is lezárják, de a gépkocsiforgalmat már nem kell korlátozni.

Az épület most egy zöld hálóval van letakarva, hogy ne hulljon az útra törmelék, a járdát ismét használhatják a gyalogosok.

Az építkezésre nem figyelmeztet tábla. A cég eddig öt táblát helyezett ki, de mindegyiket ellopták.

Az Úttörő Áruház helyén szálloda és irodaház épül.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×