eur:
392.21
usd:
366.74
bux:
67039.3
2024. április 26. péntek Ervin

Politikai vita az S&P döntése nyomán

A Pénzügyminisztérium közigazgatási államtitkára szerint a választási kampányban elhangzott ellenzéki ígértek miatt adott ki pesszimista előrejelzést a Standard and Poor's. A Fidesz ezzel ellentétben úgy véli: az újabb figyelmeztetés az ország fenntarthatatlan pénzügyi helyzete miatt érkezett.

A Standard and Poor's nemzetközi hitelminősítő intézet tegnap jelentette be, hogy az eddigi stabilról negatívra rontotta a magyar adóskockázati osztályzat kilátását.

Katona Tamás, a pénzügyi tárca közigazgatási államtitkára az InfoRádióban úgy vélte: a cég által valószínűsített 10 százalékos GDP-arányos államháztartási hiány nem következik a jelenlegi költségvetési folyamatokból.

Hozzátette: a Standard and Poor's közlését figyelmeztetésként értékelik, de a kormánynak kidolgozott programja van a deficit csökkentésére.

A Fidesz-frakció gazdasági kabinetjének vezetője az InfoRádióban azt mondta: súlyos következményei lehetnek, ha a kormány az újabb figyelmeztetés után sem tesz lépéseket az adósságállomány csökkentésére.

Varga Mihály szerint sürgősen rendbe kell tenni a költségvetés ügyeit, mert enélkül lehetetlen az emberhez méltó élet megteremtése Magyarországon.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×