eur:
393.84
usd:
367.9
bux:
66376.55
2024. április 25. csütörtök Márk

Csökkenő járulék egyenlő nagyobb nyugdíj?

Az MSZP szerint hibás a Fidesznek az a gondolatmenete, amely szerint a tb-járulék tíz százalékpontos csökkentése után be lehet vezetni a 14. havi nyugdíjat. Az ellenzéki párt viszont úgy látja: volt már példa arra, hogy a járulékok csökkentése mellett nőtt a tb-kassza bevétele.

Az MSZP szociális munkacsoportjának vezetője az InfoRádióban azt mondta: a Fidesz elgondolása játék a számokkal.

A járulék nagysága, a munkahelyek száma és a társadalombiztosítási pénztár bevételei között nincs olyan szoros összefüggés, mint amilyet az ellenzéki politikusok feltételeznek - mondta Vidorné Szabó Györgyi.

Közölte: a tíz százalékpontos járulékcsökkenés miatt a nyugdíjkasszából kieső bevételt úgy lehetne pótolni, ha rövid időn belül 150 ezer olyan új munkahely jönne létre, ahol félmillió forintot keresnek a dolgozók.

A Fidesz-frakció szociális kabinetjének tagja az InfoRádióban azt mondta: az Orbán-kormány idején is tíz százalékkal csökkentették a járulékot, így 230 ezer új munkahely jött létre, amiből adó- és járulékbevétel keletkezett.

Soltész Miklós szerint az MSZP nagyon nagyot téved, újabb járulékcsökkentéssel versenyképessé tehetők a magyar vállalatok, a magyar termékek és a magyar munkaerő is, az új munkahelyeknek köszönhetően pedig növekednek a társadalombiztosítási pénztár bevételei.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

A platform jelenleg a legnépszerűbb a fiatalok körében, és amellett, hogy rengeteg időt töltenek el rajta, a megjelenő tartalmak jelentős befolyással vannak a felhasználókra politikailag is. A meghozott törvény arra kényszeríti a kínai vállalatot, hogy amerikai kézbe adja tengerentúli leányvállalatát, ám az államvezetés úgy is dönthet, hogy titkos technológiává nyilvánítja az algoritmust, így viszont 170 millió felhasználó maradhat hoppon.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Reggel az ázsiai tőzsdéken kedvező hangulatban telt a kereskedés, ezt követően azonban Európában és Amerikában is elfogyott a lendület délutánra a tőzsdéken. Az üzemanyagárakról szóló bejelentést követően is erős a Mol, az olajcég árfolyama  2 százalékos pluszban zárt. Amerikában kis mértékű, vegyes irányú elmozdulás volt látható. Hasonló témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×