eur:
393.82
usd:
365.52
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta

Inkább a telefonszámlát fizetik ki, mint a fűtést

A fővárosi panellakók 5-10 százaléka nem fizeti a közüzemi díjakat - mondta a budapesti díjhátralékosokért létrejött alapítvány elnöke. Győri Péter szerint egy panellakás rezsiköltsége harmadával több egy gázfűtésesénél. A főváros szerint a rászorulók évi 50 ezer forint rezsitámogatást is kaphatnak.

Minden hatodik háztartás későn fizeti be a közüzemi díjakat mondta az InfoRádióban Győri Péter, a budapesti díjhátralékosokért alakult Hálózat Alapítvány kuratóriumi elnöke. Legalább 6 havi hátraléka viszont csak a panellakásban élők 6 százalékának van.

A panelházakban nem lehet lakásonként kikapcsolni a vizet, a csatornát, vagy a távfűtést. Arra a felvetésre, hogy lehetnek, akik tudatosan nem fizetnek ezekért a szolgáltatásokért, Győri Péter azt mondta: a kevés pénzzel rendelkezők rangsort állítanak fel a fizetési kötelezettségeikről. Így többen lehetnek, akik előbb fizetik ki a mobiltelefon-számlájukat, mint a fűtési díjat.

A Főpolgármesteri Hivatal illetéseke az InfoRádinak elmondta, hogy egy panellakás éves távhőellátása körülbelül 140 ezer forintba kerül. Ezzel egyetértett Győri Péter, a Hálózat Alapítvány elnöke is.

A Főpolgármesteri Hivatal sajtóosztályán az InfoRádiónak azt mondták, nincs pontos kimutatásuk arról, hogy hány díjhátralékos van Budapesten. A hivatal munkatársa hozzátette, a főváros évi 50 ezer forinttal is támogathatja a rászorulók rezsiköltségét.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
Külső segítséggel pörgetnék fel az ukrán fegyvergyártást, Oroszország elleni háborúhoz fegyverkezik a NATO-tagállam – Háborús híreink pénteken

Külső segítséggel pörgetnék fel az ukrán fegyvergyártást, Oroszország elleni háborúhoz fegyverkezik a NATO-tagállam – Háborús híreink pénteken

Kijevnek több fegyverre van szükség, Lengyelország és Ukrajna ezért azt tervezi, hogy közös fegyvergyártó vállalatokat létesítenek a két ország területén - jelentette be Denisz Smihal ukrán kormányfő csütörtökön Varsóban, a lengyel hivatali partnerével közös sajtóértekezleten. Martin Herem, az észt fegyveres erők főparancsnoka bejelentette, országának két év alatt meg kell kétszereznie a védelemre fordított összegeket, hogy elegendő lőszert halmozhasson fel ahhoz, hogy döntő vereséget mérjen egy orosz inváziós erőre – írja a Reuters. Cikkünk folyamatosan frissül.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×