eur:
394.78
usd:
370.89
bux:
65150.27
2024. április 19. péntek Emma

A minisztérium sem tudja, hol lehet majd tanári diplomát szerezni

Nem lehet tanári diplomát szerezni a felsőoktatási rendszer első szintjén, a hároméves alapképzésben. Aki tanár akar lenni, annak a szakterületének megfelelő alapszak után mesterszakon kell továbbtanulnia. Ezekről viszont még semmi nem lehet tudni.

A tanító- és óvóképzők rendszere nem változik. Aki ilyen főiskolára jelentkezik, az már a végzés után elhelyezkedhet. Tanárként viszont nem lehet munkát vállalni az alapképzés elvégzése után - mondta az InfoRádiónak az oktatási miniszter főtanácsadója.

Gönczi Éva elmondta: aki például történelemtanár akar lenni, annak történelem alapképzésre kell beadnia február 15-ig a felvételi lapját.

Az alaptárgyát ki kell egészítenie egy kisebb szakkal, majd mesterképzésre kell jelentkeznie, ahol megszerzi a tanári végzettséget, és kreditet szerez az alapszakjából és a kiegészítő szakjából is. Így két szakos tanárként vállalhat munkát.

A főtanácsadó elmondta azt is: még csak most készül az a miniszteri rendelet, amely meghatározza a mesterképzés követelményeit. Ezt pedig egyeztetni kell az akkreditációs bizottsággal is. Így még nem lehet tudni, hogy melyik intézmények felelnek majd meg az elvárásoknak.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Vitézy Dávid: Gyurcsányozás és Budapest-ellenes minisztérium helyett a város legyen a középpontban!
választás 2024

Vitézy Dávid: Gyurcsányozás és Budapest-ellenes minisztérium helyett a város legyen a középpontban!

101 pontban hirdette meg főpolgármesteri választási programját. Sokkal több van szerinte Budapestben, ráadásul a külső kerületeket is magára hagyta a várospolitika, pedig ott lakik a budapestiek háromnegyede - mondta programadó-kampánynyitó rendezvényén Vitézy Dávid, az LMP által támogatott főpolgármester-jelölt. Elege van a "Gyurcsányozásból", és felidézte, mit csinált Karácsony Gergellyel a villamos, illetve a tram-train a 2022-es kampány ellenzéki előválasztásán.
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×