INFORÁDIÓ 
2020. április 9. csütörtök
Erhard

Alagút helyett a metrótendert fúrják

Infostart / InfoRádió

Még meg sem született a döntés a 4-es metró alagútfúrási tenderével kapcsolatos japán kifogásról, máris újabb cég kérdőjelezte meg a pályázat eredményét. A metrókocsi-beszerzés tenderbontási határidejét tíz nappal meghosszabbították.

A 4-es metró alagútfúrási tenderének eredményét megtámadó japán Taisei kifogásáról szerdán kellett volna dönteni, ám a Közbeszerzési Döntőbizottság (KD) tíz nappal meghosszabbította az eljárást, és csak január 21-én határoz az ügyben.

Közben az alagútfúrási pályázat másik vesztese, a német Hochtief és a francia Boygues cégből álló Metró4 konzorcium is kifogását emelt az eredmény ellen, ezt a keresetet január 16-án tárgyalja a KD.

Gulyás László, a DBR Metró projektigazgatóság vezetője szerint ezt az ügyet január végéig szintén lezárják.

A projektigazgató elmondta: a 2-es és a 4-es metróhoz beszerzendő kocsik pályázati ajánlatainak bontását is el kellett halasztani.

Három ajánlattevő is azt kérte, hogy az ünnepekre tekintettel legyen később a bontás, ezért az ajánlatokat január 18. helyett 28-án bontják fel.

Gulyás László szerint a csúszások ellenére is tartható a 4-es metró Baross tér és Etele téri szakaszának 2009-es befejezési határideje.

Kapcsolódó hang

Hanganyag
 


A címlapról ajánljuk

INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018