eur:
393.52
usd:
364.52
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta

Bölcskei: a Szentírás megvédi magát

A Szentírás szavai védtelenek, és kiszolgáltatottak - mondta az InfoRádiónak Bölcskei Gusztáv református püspök arra reagálva, hogy az SZDSZ kampányplakátjain a keresztények egyik legfontosabb imádságának, a Miatyánknak egyik megváltoztatott sora olvasható: Jöjjön el az én országom!

A Magyarországi Református Egyház Zsinatának lelkészi elnöke az InfoRádióban úgy fogalmazott, hogy a Szentírás szavai éppoly kiszolgáltatottak és védtelenek, mint a Földön kisgyermek képében megjelenő Isten.

Bölcskei Gusztáv ugyanakkor hagsúlyozta: nincs meglepődve a történteken.

A politikusok mindent vélt vagy remélt hatalmuk szolgálatába próbálnak állítani - vélekedett. A refomátus püspök azt mondta: bízik abban, hogy akik ezt felismerik, képesek lesznek bölcsen, a helyén kezelni és értelmezni a politikai lépéseket.

A Magyarországi Református Egyház Zsinatának lelkészi elnöke arról is beszélt, hogy az egyházat és vallási értékeket gyakran használják kampánycélokra a politikusok.

A Szentírás képes arra, hogy önmagát megvédje - tette hozzá.

A témával kapcsolatban nem kívánt nyilatkozniu a Katolikus Püspöki Konferencia.

Az InfoRádió nem tudta elérni az evangélikus egyház vezetőjét, a Magyar Zsidó Hitközségek Szövetségének ügyvezető igazgatója pedig annyit mondott: nem tartja ildomosnak, hogy az SZDSZ a Biblia szavait használja kampányában.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
A 300 eurót is meghaladhatják az idei húsvéti költségek Szlovákiában

A 300 eurót is meghaladhatják az idei húsvéti költségek Szlovákiában

300 eurónál is többe kerülhet az idei húsvéti bevásárlás Szlovákiában. A Partners piackutató vállalat számításai szerint, 5 százalékkal kénytelenek többet költeni erre az emberek, mint tavaly. Az élelmiszer drágább, a húsvéti díszítés kicsit olcsóbb lett. Egyre több ünnepi asztalon jelenik meg a bárányhús.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×