eur:
393.78
usd:
365.21
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta

Árnyékot vet a ház a Világörökség Duna-parti részére

Budapest elveszítheti a Duna-part világörökségi minősítését, ha az eredeti tervek szerint megmagasítják a rózsadombi volt SZOT-szálló épületét - vélekedik a Budapest Világörökségéért Alapítvány főépítésze.

A Fővárosi Bíróság csütörtökön tárgyalja a Budapest Világörökségéért Alapítványnak a rózsadombi volt SZOT-szálló megmagasítása ellen benyújtott keresetét.


Korompai Katalin, az alapítvány főépítésze az InfoRádióban elmondta: a politikai, demonstratív funkcióból eleve túlméterezett volt SZOT-szállóra egy befektetőcsoport két emeletet szándékozik még ráépíteni, hogy 2 millió forintos négyzetméter áron adhassák el a lakásokat.

A főépítész úgy véli, hogy a közvetlenül a Világörökség határa mellett elhelyezkedő épület miatt Budapest fölkerülhet a Veszélyeztetett Világörökségek listájára, amelyen a többi között már Köln és Bécs is szerepelt egy rövid ideig.

A Budapest Világörökségéért Alapítvány álláspontjával Korompai Katalin elmondása szerint egyetértenek a Budapesti Világörökség Titkárság, valamint a Világörökség Párizsi Központ magyarországi szakértői is.

Az építkezést a Fővárosi Bíróság a per kezdetekor leállíttatta, de a befektető fellebbezett, és folytatta a mukálatokat. Másodfokon még nem született döntés.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
„Ne bántsuk már tanulással a gyereket” – pszichológus a tavaszi szünetről

„Ne bántsuk már tanulással a gyereket” – pszichológus a tavaszi szünetről

Játék a szabadban, sok mozgás, esténként társasjáték, ébredés csörgőóra nélkül, nyugodt reggelik és lazább időbeosztás – ezt javasolja a szülőknek a tavaszi szünet idejére a gyermekpszichológus. Gyarmati Éva szerint a tananyag pótlásának nem ez az ideje, a tankönyvek csak a szünet utolsó délutánján kerüljenek elő.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×