eur:
394.43
usd:
371.48
bux:
65674.41
2024. április 19. péntek Emma

Lapszemle

Címek a reggeli lapokból: Spórolósabb lehet a sztrádaépítés, Vizsgálják a túlgyógyító kórházat, Döntőbíróság előtt a jogszabály-szolgáltatás.

Népszabadság

A lap úgy tudja, hogy kincstári biztost készülnek kinevezni az Országos Gyógyintézeti Központhoz. A több milliárd forintos adósság kialakulását még vizsgálják, de lesz felelőse az ügynek. A kifizetetlen számlaállomány megközelíti a 3 milliárd forintot. A lap arról is ír, hogy a közszféra 800 ezer dolgozója január 16-án megkapja 13. havi fizetését.

Magyar Nemzet

Az újság a pedagógusoknak biztosított ingyenes Népszabadságról ír. Az 5 ezer példány egyhónapos előfizetést a Pedagógusok Szakszervezetének tagjai között az érdekképviselet tagkártyáit működtető Magyar Kamarákért Szövetség sorsolta ki. A szervezet alelnöke körlevélben arra buzdította a tanárokat, hogy az ingyenes előfizetés lejárta után is rendeljék meg a Népszabadságot. A lapból megtudható az is, hogy pert indíthat a szikszói kórház az Országos Egészségbiztosító Pénztár ellen.

Napi Gazdaság

Ma tárgyalja a Közbeszerzési Döntőbizottság a KJK Kerszöv Kft. beadványát, amelyben a cég megtámadja a Központi Szolgáltatási Főigazgatóság elektronikus jogszabály-szolgáltatásra vonatkozó tenderének eredményét. A tét nagy: nagyjából 1.200 állami intézmény két évig rendelhet joganyagot és ehhez kapcsolódó szolgáltatást a nyertes cégtől. Ennek összege mintegy 500 millió forint. A lap arról is ír, hogy egy nemzetközi felmérés szerint az informatikai projektek várt hasznának negyede elvész.

Világgazdaság

A készenléti állapottól függően jelentős, akár 23 százalékos megtakarítás érhető el az autópálya-beruházásokban az előkészítés alatt álló sztrádák esetében. A már épülő autópályáknál nagyjából 2 százalék lehet a megtakarítás. Kevesebb pénzt költenének például pihenőhelyek kialakítására. A Világgazdaságból kiderül az is, hogy a piac a nyerscukor további drágulására számít.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
Lefordultak az amerikai indexek

Lefordultak az amerikai indexek

Gazdasági információk tekintetében ma az amerikai lakáspiacról közölnek újabb adatot, ez a monetáris politikai kilátások szempontjából lehet érdekes. A héten eddig kedvezőtlenül alakulnak a részvénypiaci folyamatok, elsősorban az Izrael és Irán közötti konfliktus fokozódása nyomta rá a bélyegét a hangulatra, emellett továbbra is ott vannak a ragadós amerikai inflációval kapcsolatos aggályok, amelyek azt a narratívát erősítik, hogy akár hosszabb ideig maradhat a magas kamatszint. A magyar tőzsde ma esett, az európaiak viszont pluszban zártak. A tengerentúlon egyelőre esés látszik.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×