INFORÁDIÓ
2021. szeptember 21. kedd
Máté, Mirella

Az Aréna vendégei szerint különösen fontos üzenete volt a Sólyom-beszédnek

Infostart

Különösen fontos üzeneteket fogalmazott meg újévi beszédében a köztársasági elnök - vélekedett az InfoRádió Aréna című műsorának két vendége.

Borókai Gábor, a Heti Válasz főszerkesztője mértéktartónak és mértékadónak nevezte a beszédet.

Sólyom László a "valóság égi másáról" beszélt, amikor arra hívta fel a politikai erők figyelmét, hogy a kampányban ne tegyenek felelőtlen ígéreteket. Ide sorolható az a reménye is, hogy negatív kampánnyal ne lehessen választást nyerni - mondta az újságíró.

Borókai Gábor szerint az előző választások, különösen a 2002-es azt mutatja, hogy erőteljes negatív kampánnyal olyan embereket is az urnákhoz lehet vinni, akik egyébként nem foglalkoznak a közélettel.

Martin József Pétert, a Figyelő főszerkesztője azt emelte ki az államfői beszédből, hogy Sólyom László kimondta: a választás nem élet-halál kérdése, és egyik parlamenti párt sem viszi romlásba az országot.

A köztársasági elnök ezzel próbálta csillapítani az indulatos közéletet. Fontos az is, hogy hosszú távú reformokra buzdított - tette hozzá.

A gazdasági helyzetet értékelve mindkét főszerkesztő arra utalt, hogy az államháztartás rossz helyzetben van.

Borókai Gábor emlékeztetett arra, hogy mindkét politikai oldal azonnali cselekvést ígér a választások utánra. Hozzátette: az elemzők szerint Magyarország nagyon nagy bajban van, a fontos gazdasági mutatók tekintetében az unióhoz újonnan csatlakozott ország sorrendjében a 8-9. helyre szorult vissza.

Martin József Péter úgy vélekedett, hogy az államháztartás rossz állapotáért az előző kormány is felelős, mivel a mutatók nagyjából az ezredforduló óta romlanak. Borókai Gábor válaszában erre azt mondta, hogy "nem érdemes a végtelenségig visszanyúlni", hiszen azóta négy év eltelt.

Kapcsolódó hang

060103 Aréna 1.rész - Borókai Gábor és Martin József Péter
 
060103 Aréna 2.rész - Borókai Gábor és Martin József Péter
 
060103 Aréna 3.rész - Borókai Gábor és Martin József Péter
 
060103 Aréna 4.rész - Borókai Gábor és Martin József Péter
 
Sólyom László beszéde
 
A címlapról ajánljuk

×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018