eur:
393.24
usd:
366.96
bux:
66508.74
2024. április 25. csütörtök Márk

Kökény szerint idén kiszámíthatóbb lesz a gyógyszerpiac

A népegészségügyi kormánymegbízott szerint az idén először válik kiszámíthatóvá a gyógyszerpiac, és 2006 lesz az első olyan év, amikor a készítmények ára csak alig emelkedik.

Kökény Mihály az InfoRádióban az idei programok közül kiemelte, hogy két nagy diagnosztikai centrum kialakítását finanszírozza a társadalombiztosítás, Veszprémben pedig elkezdődik az onkológiai központ építése.

A szocialista politikus szólt arról is, hogy az első fél évben elkészítik az egyéni járulékszámlákat.

Kökény Mihály hangsúlyozta: a költségvetésben van elegendő forrás az újabb mentőautók beszerzésére, az önkormányzatok pedig az összesen 25 milliárd forintos hitelprogram segítségével fejleszethetik vagy újíthatják fel egészségügyi létesítményeiket.

Gógl Árpád, a Fidesz képviselője azt mondta, hogy a kormány 120 új mentőautót ígért, ezekből karácsony előtt 30-at "kiállítottak az udvarra, majd visszavitték őket a garázsba, mert nem voltak levizsgáztatva".

A maradék 80-ról nem tudni, hol van - tette hozzá.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Döntött a kormány: három kérdésben is módosítják az alaptörvényt

Döntött a kormány: három kérdésben is módosítják az alaptörvényt

Megszűnik az igazságügyi miniszteri ellenjegyzés a kegyelmi ügyekben, viszont kiskorúkat érintő ügyekben nem lehet majd kegyelmet adni – jelentette be a Kormányinfón Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter. Két további kérdésben is módosul az alaptörvény. Május 8-én Budapestre látogat a kínai elnök.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Jó dolog a digitalizáció, de a bitcoinbányászat éves CO2-kibocsátása pont annyi, mint Izraelé

Jó dolog a digitalizáció, de a bitcoinbányászat éves CO2-kibocsátása pont annyi, mint Izraelé

A digitalizáció jó dolog, de vannak árnyoldalai is. A bitcoinbányászat éves CO2-kibocsátása például megegyezik Izrael éves kibocsátásával. A 15 GB ingyenes e-mail tárhely egy éves fenntartása annyi kibocsátással jár, mint egy Budapest-Siófok autóút – mondta el a Portfolio Sustainable Tech 2024 konferenciáján Dömötör Tibor, a Mikrum CIO-ja. A szakember előadásában a fenntartható vállalati szoftverek fontosságára hívta fel a figyelmet.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×