eur:
393.68
usd:
365.03
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta

Tatabányán már olajjal fűtik az erőművet

Tatabányán reggel hat órától olajjal fűtik a helyi távhőellátást biztosító erőművet. A létesítmény ügyvezetője közölte: a tartályokban egy hónapra elegendő tüzelőanyag van.

Káldy Lajos elmondta: a 24 ezer lakást ellátó gőzkazánokat azután állították át olajra, hogy a MOL Rt. földgázellátó részlege írásban értesítette a gázkorlátozásról az erőművet.

A tatabányai fűtőerőmű négy gőzkazánnal biztosítja a megyeszékhelyen a távfűtést, három gázmotorral pedig csaknem 50 MegaWatt energiát juttat az országos hálózatba.

Komárom-Esztergom megyében már sehol nem fűtenek gázzal, ahol lehetőség van más, alternatív tüzelőanyag használatára.

A MOL-tól érkezett értesítésnek megfelelően a Csepeli Áramtermelő Kft. is olajtüzelésre állította át termelőkapacitásának jelentős részét.

Briglovics Gábor, a társaság kereskedelmi igazgatója közölte: ezt az megoldást máskor, hideg telek alkalmavál is alkalmazták már.

Hozzátette: a létesítmény 14 napra megfelelő turbinaolaj-készlettel rendelkezik.

Címlapról ajánljuk
Fábián László: nem elérhetetlen cél a kétszáz fős magyar csapat a párizsi olimpián

Fábián László: nem elérhetetlen cél a kétszáz fős magyar csapat a párizsi olimpián

A jelenlegi világranglista-helyezések alapján több mint húsz sportágban lehetnek érdekeltek a magyarok a nyári ötkarikás játékokon – mondta az InfoRádióban a Magyar Olimpiai Bizottság főtitkára. Fábián László beszélt a hazai rendezésű kvalifikációs versenyek, köztük az április 25-én kezdődő szegedi evezős Európa-bajnokság jelentőségéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×