eur:
393.17
usd:
367.41
bux:
0
2024. április 24. szerda György

Szabadidő-központ épül Mátyásföldön

Kulturális és szabadidő-központot épít a XVI. kerületi önkormányzat, amely többek között egy új uszoda építését foglalja magába - mondta el az InfoRádiónak Szabó Lajos Mátyás, a kerület polgármestere.

Az összesen 1,6 milliárd forintos beruházásból 891 millió forintot európai uniós támogatásból fedeznek, a fennmaradó részt az önkormányzat teremti elő - közölte a kerület vezetője.

A két év alatt megvalósuló terv legjelentősebb része egy tanuszoda felépítése, amely a későbbiekben külső stranddal is bővülhet.

Szabó Lajos Mátyás polgármester elmondta: a beruházás során korszerűsítik és bővítik az erzsébet-ligeti területen lévő sportpályát, klubházat, öltözőt és lelátót.

Szintén felújítják az erzsébetligeti színházat, míg az egykori Tiszti Kaszinó épületénél állagmegóvásra törekednek; elképzelhető, hogy a későbbiekben egy konferenciaközpont alakítanak ki benne.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Már a választók egyharmada sem szavazna a német koalícióra

Már a választók egyharmada sem szavazna a német koalícióra

Eddig sem szárnyalt a német koalíció az elmúlt egy évben végzett felmérések szerint, de most tovább csökkent a kormánypártok támogatottsága. A romló gazdasági helyzet és az ezzel kapcsolatos heves koalíciós viták szinte napról napra ássák alá a kormány népszerűségét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.24. szerda, 18:00
Isépy Tamás a Századvég makrogazdasági üzletág vezetője
Madár István a Portfolio vezető elemzője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×