eur:
394.56
usd:
369.8
bux:
65127.71
2024. április 19. péntek Emma

"Az ország és Európa érdekeit szem előtt tartva kellene politizálni"

A nemzet iránti felelősségről beszélt újévi köszöntőjében a köztársasági elnök. Sólyom László emlékeztetett: 2006 választási év és ő sok jelét látja annak, hogy az embereknek elegük van abból, hogy a politikában ellenségképpel dolgoznak. A pártok egyetértenek.

Újévi beszédében Sólyom László köztársasági elnök arra kérte a választópolgárokat, a pártokat és a civilszervezeteket egyaránt, hogy vegyék komolyan az előttük álló feladatok végrehajtását.

Sólyom László hangsúlyozta: a felelős ember megköveteli, hogy ne akarják teljesíthetetlen ígéretekkel vagy mások károkra megnyerni támogatásukat.

„Arra lennék büszke, ha Magyarországon nem lehetne lejárató kampánnyal választást nyerni” – fogalmazott az államfő, aki szerint az embereknek elegük van abból, hogy a politikában ellenségképpel dolgoznak. A rendszerváltás utáni politika súlyos bűne, hogy nem szüntette meg ezt a módszert – jelentette ki Sólyom László.

A köztársasági elnök felelős, a négy éves ciklusoknál átfogóbb, hosszú távú terveket kíván látni az ország helyzetének javítására és azt, hogy az adott pártban lesz elszántság végigvinni azt, amit ígért.

Sólyom László kiemelte: „az ország és Európa érdekeit szem előtt tartva kellene politizálni”, ennek érdekében időszerű, világos és elérhető célokat kell meghatározniuk a politikai vezetőknek.

A köztársasági elnök az állampolgári felelősségről szólva kiemelte: "A szegénységet megszüntetni, a tisztességes anyagi gyarapodást lehetővé tenni, a magyar kultúrát és tudományt fenntartani, a magyar nemzetet határoktól függetlenül megtartani csak úgy lehet, ha mindegyikünk lelkiismeretesen végzi a maga feladatát.”

Az államfő utalt arra, hogy jövőre lesz az 1956-os forradalom 50. és Bartók Béla születésének 125. évfordulója – mindkét ünnep a magyarság és az egyetemes emberiség kapcsolatáról szól – fogalmazott.

Sólyom László újévi köszöntőjében kitért a testi-lelki bajban szenvedőkre is, valamint az őket segítőkre. „Ez olyan erkölcsi erőt jelent, amelyre nem csak a bajban lehet számítani” – mondta a köztársasági elnök.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Kaiser Ferenc: a mérsékelt izraeliek nem Iránt féltik, hanem az amerikai fegyvercsomagot

Kaiser Ferenc: a mérsékelt izraeliek nem Iránt féltik, hanem az amerikai fegyvercsomagot

Hírügynökségi jelentések szerint az izraeli hadsereg csapást mért több célpontra Iránban, de ezt Izraelben hivatalosan nem erősítették meg. Irán azt közölte, hogy a légvédelme működésbe lépett, és az okozott robbanásokat a közép-iráni Iszfahán körzetében. Kaiser Ferenc, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem docense szerint ez izraeli jelzés, figyelmeztetés volt Iránnak a hétvégi zsidó állam elleni támadása után.

Vitézy Dávid: Gyurcsányozás és Budapest-ellenes minisztérium helyett a város legyen a középpontban!

101 pontban hirdette meg főpolgármesteri választási programját. Sokkal több van szerinte Budapestben, ráadásul a külső kerületeket is magára hagyta a várospolitika, pedig ott lakik a budapestiek háromnegyede - mondta programadó-kampánynyitó rendezvényén Vitézy Dávid, az LMP által támogatott főpolgármester-jelölt.
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×