INFORÁDIÓ 

2018. március 18. vasárnap
Ede, Sándor

A foglalkoztatás lesz jövőre az APEH célpontjában

Infostart / InfoRádió
Az adóhivatal jövőre kiemelten ellenőrzi a foglalkoztatás bejelentését - mondta az InfoRádió Aréna című műsorában a Pénzügyminisztérium közigazgatási államtitkára. Katona Tamás közölte: elsősorban az építőipar-ágazatban lesznek gyakoribbak az APEH-ellenőrzések, tapasztalataik szerint ugyanis ezen a területen van a legtöbb szabálytalanság.

Az APEH jövőre kiemelt figyelmet fordít majd az általános forgalmi adó befizetésének betartására, a számlaadásra és a járulékbevallásra (ezen belül is elsősorban a személyi jövedelemadó befizetésére) – mondta a Pénzügyminisztérium közigazgatási államtitkára.

Az InfoRádió Aréna című műsorában Katona Tamás közölte: az ellenőrzések elsődleges célja a gazdaság további fehérítése. Ezért elsősorban azokon a területeken koncentrálnak majd a foglalkoztatás bejelentésére, ahol eddig sok probléma merült fel.

A Pénzügyminisztérium közigazgatási államtitkára szerint ilyen terület az építőipar, ahol többek között a fővállalkozó és az alvállalkozó közötti szerződéses viszonyt és annak betartását vizsgálják.

Katona Tamás az InfoRádióban azt mondta, hogy az idei adóbevételek közelítettek az előzetesen várthoz, ami a kormány szerint azt jelenti, hogy folyik a gazdaság fehéredése.


A címlapról ajánljuk