eur:
392.66
usd:
367.6
bux:
66277.92
2024. április 18. csütörtök Andrea, Ilma

Kormányzati tanácsadói hálózat

Újra állami cég élére került Vajtó Lajos, akit Gyurcsány Ferenc sportminiszterként menesztett. Egyre márkásabb ajándékokat vásárolnak a magyarok. Kormányzati tanácsadói hálózatot hoz létre a az európai ügyekért felelős miniszter. Egyebek között erről is írnak a ma reggeli lapok.

A Népszabadságból megtudhatják, hogy váratlanul leváltották a lóversenyeket szervező állami cég első emberét. A döntés hátterében többek szerint egy vitatható telekügylet áll. A Nemzeti Lóverseny Kft. éléről az ÁPV Rt. december 15-én azonnali hatállyal menesztette Galambos Iván gazdálkodásért felelős ügyvezető igazgatót. Utódja Vajtó Lajos lett, akinek a kinevezése, a lap értesülése szerint meglepetést keltett kormányzati körökben, mert éppen Gyurcsány Ferenc sportminisztersége idején távolították el a Magyar Sport Marketing Kft. éléről.
/>
/>A Magyar Nemzet arról számol be, hogy mégis elkezdődik "A Nemzeti fejlesztési terv házhoz megy" című program. Történik ez annak ellenére, hogy az Országgyűlés sem a program létrehozásáról szóló előterjesztést, sem a rendszer felállításához szükséges forrásokat nem hagyta jóvá. Az új tanácsadó testület létrehozását nemcsak az ellenzék kifogásolta. Baráth Etele, európai ügyekért felelős miniszter mégis úgy döntött, működni fog jövőre az új hálózat.
/>
/>Egyre inkább a márkás termékeket keresik a magyarok - ez már a Napi Gazdaság írásában olvasható, amely a karácsonyi vásár tanuságait elemzi. Kozák Ákos, a GFK Hungária piackutató intézet ügyvezető igazgatója szerint az életminőség javulását jelzi, hogy folyamatosan nő az éttermi fogyasztás, egyre több a külföldre utazó magyar, és kelendőbbek a luxustermékek.

Meglehetősen kritikusan vélekednek a kis- és közepes vállalkozások az üzleti szektort érintő intézményi és szabályozási környezetről, a közszolgáltatások minőségéről - írja a Világgazdaság. Egy októberi felmérés szerint a legrosszabb vélemény a kormányzat és a parlament tevékenységével kapcsolatban fogalmazódott meg. Az intézmények közül a legjobb osztályzatot az APEH és a vámhivatal kapta. Az adóhivatal megítélése ugyanakkor nem egységes a cégek között.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Sárkány, Krokodil és Ragyogás – ezek lehetnek a pusztító izraeli bosszúállók

Izrael bejelentette, hogy nem hagyja válasz nélkül Irán tömeges drón- és rakétatámadását. Dél-Libanonban már meg is ölték a Hezbollah néhány fontos parancsnokát, de lehet, hogy Jeruzsálemben ennyivel nem fogják beérni. Szakértők most azt találgatják, vajon hogyan vághatna vissza Izrael a határaitól több mint ezer kilométerre lévő Iránnak.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.18. csütörtök, 18:00
Dobrev Klára
árnyék-miniszterelnök, a DK-MSZP-Párbeszéd EP listavezetője
Nagy esemény jön a bitcoinnál, most érdemes kriptóba befektetni?

Nagy esemény jön a bitcoinnál, most érdemes kriptóba befektetni?

Jön a Portfolio következő lakossági befektetési eseménye, a Portfolio Investment Day 2024. Május 16-án várjuk azokat, akik a legtöbbet szeretnék kihozni megtakarításaikból! Előadóink cégvezetők, pénzügyi vezetők, portfóliómenedzserek, elemzők és profi befektetők, akiktől releváns befektetési ötleteket szerezhetnek a jelenlévők. A konferencián kiemelten foglalkozunk a kriptoeszközökkel, előadóinkkal arra keressük majd a választ, hogy az elmúlt hónapok ralija után mibe érdemes még befektetni, melyik coinban van a legnagyobb fantázia. Az eseményen előadást tart egy olyan trader, aki már hat éve kizárólag kriptoeszközök kereskedéséből él.  Az eseményre itt lehet regisztrálni.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×