INFORÁDIÓ 
2020. szeptember 23. szerda
Tekla

Árokba csúszott autók, kidőlt fák

Infostart / InfoRádió

A nagy szél miatt egy családi ház lakhatatlanná vált Sátoraljaújhelyen, a tűzoltóknak országszerte összesen mintegy 250 alkalommal kellett kivonulniuk az éjjel leszakadt villanyvezetékek, kidőlt fák, letört ágak, árokba csúszott autók miatt - közölte a katasztrófavédelem szóvivője.

Dobson Tibor elmondta: elsősorban a fővárosban, valamint Pest és Borsod-Abaúj-Zemplén megyében okozott gondokat az erős szél.

Sátoraljaújhelyen egy családi házra rádőlt a szomszéd épület kéménye, a ház lakhatatlanná vált, az ott élő négytagú családot ki kellett költöztetni. Dobson Tibor hangsúlyozta: az éjjeli viharban senki sem sérült meg.

Győr-Moson-Sopron és Borsod-Abaúj-Zemplén megyében fákat döntött ki, elektromos vezetékeket szakított le a szélvihar.

Győr megyében az Országos Meteorológiai Szolgálat tájékoztatása szerint a széllökések meghaladták a 70 kilométeres óránkénti sebességet. Dunakiliti térségében fa dőlt a hálózatra, emiatt 1900 fogyasztó maradt áram nélkül, a hiba elhárítása hat órába telt - közölte az e-on Észak-dunántúli Áramszolgáltató Rt. ügyelete.

Szany térségében csaknem 3700 fogyasztó volt áram nélkül két órán át, Harka és Kópháza térségében 1200 háztartásban volt áramkimaradás hosszabb-rövidebb ideig.

Több mint száz kilométeres szél fújt Borsodban, a károk elhárításán a tűzoltók és az áramszolgáltató szakemberei jelenleg is dolgoznak.

Éjszaka elsősorban fakidőlésekhez riasztották a tűzoltókat, de több felsővezeték is leszakadt az orkán erejű szél miatt. A lakossági áramszolgáltatásban 790 üzemzavar keletkezett, ott az Észak-magyarországi Áramszolgáltató szakemberei állítják helyre a hibákat.

A címlapról ajánljuk

×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018