eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita

Árokba csúszott autók, kidőlt fák

A nagy szél miatt egy családi ház lakhatatlanná vált Sátoraljaújhelyen, a tűzoltóknak országszerte összesen mintegy 250 alkalommal kellett kivonulniuk az éjjel leszakadt villanyvezetékek, kidőlt fák, letört ágak, árokba csúszott autók miatt - közölte a katasztrófavédelem szóvivője.

Dobson Tibor elmondta: elsősorban a fővárosban, valamint Pest és Borsod-Abaúj-Zemplén megyében okozott gondokat az erős szél.

Sátoraljaújhelyen egy családi házra rádőlt a szomszéd épület kéménye, a ház lakhatatlanná vált, az ott élő négytagú családot ki kellett költöztetni. Dobson Tibor hangsúlyozta: az éjjeli viharban senki sem sérült meg.

Győr-Moson-Sopron és Borsod-Abaúj-Zemplén megyében fákat döntött ki, elektromos vezetékeket szakított le a szélvihar.

Győr megyében az Országos Meteorológiai Szolgálat tájékoztatása szerint a széllökések meghaladták a 70 kilométeres óránkénti sebességet. Dunakiliti térségében fa dőlt a hálózatra, emiatt 1900 fogyasztó maradt áram nélkül, a hiba elhárítása hat órába telt - közölte az e-on Észak-dunántúli Áramszolgáltató Rt. ügyelete.

Szany térségében csaknem 3700 fogyasztó volt áram nélkül két órán át, Harka és Kópháza térségében 1200 háztartásban volt áramkimaradás hosszabb-rövidebb ideig.

Több mint száz kilométeres szél fújt Borsodban, a károk elhárításán a tűzoltók és az áramszolgáltató szakemberei jelenleg is dolgoznak.

Éjszaka elsősorban fakidőlésekhez riasztották a tűzoltókat, de több felsővezeték is leszakadt az orkán erejű szél miatt. A lakossági áramszolgáltatásban 790 üzemzavar keletkezett, ott az Észak-magyarországi Áramszolgáltató szakemberei állítják helyre a hibákat.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Összességében jól sikerült ez a hét a forint számára, stabil volt és az utolsó két nap menetelésének köszönhetően felértékelődéssel zárta a hetet. Az S&P hitelminősítő péntek este megerősítette Magyarország adósbesorolását és a stabil kilátáshoz sem nyúlt, ami szintén kedvező a hazai fizetőeszköz szempontjából, amely a 392-es szinten fejezte be a pénteki kereskedést az euró ellenében. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×