INFORÁDIÓ 
2020. szeptember 22. kedd
Móric

Rangsorolták az egyetemeket

Infostart / InfoRádió

Hétfőn kerül a könyvesboltokba az Országos Felsőoktatási Információs Központ rangsoroló kiadványa az egyetemek és főiskolák színvonaláról.

Fábri György kutatásvezető az InfoRádiónak elmondta: az idei kutatás több ezer hallgató megkérdezésével zajlott, és jelentős segítséget nyújthat az idén továbbtanulásra jelentkezőknek a nekik leginkább megfelelő intézmény megtalálásában.

A szakember szerint nem lehet abszolút rangsort felállítani, csak azt lehet vizsgálni, hogy mennyire testhezálló valaki számára egy adott intézmény.

A Magyar Tudományos Akadémia munkatársa közölte: a legtöbb hallgató úgy érzi, keveset foglalkozik vele az intézmény, nem nyújt magas színvonalú szolgáltatásokat a tanulmányi ügyintézésben és a pályaorientációban.

A felmérésből kiderült az is, hogy a tradicionális egyetemek és a feltörekvő főiskolák mellett a piacképes agrár- és műszaki képzési helyek jelentenek jó ajánlólevelet a munkaerő-piacon.

Fábri György hangsúlyozta: a diákok nehezen tájékozódnak a felsőoktatási intézmények között, ezért fontosak a mostanihoz hasonló kiadványok.

Kapcsolódó hang

Interjú Fábri Györggyel
 
A címlapról ajánljuk

×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018