INFORÁDIÓ 
2020. szeptember 19. szombat
Vilhelmina

Még zsúfoltabb lesz Budapest?

Infostart / InfoRádió

A Levegő Munkacsoport szerint a tömegközlekedés drágulása és a parkolási díjak csökkenése miatt jövőre még többen választják az autót a buszok és a villamosok helyett.

Leknei Péter, a szervezet környezeti tanácsadói irodájának vezetője az InfoRádióban elmondta: ezzel még zsúfoltabb lesz Budapest, ami csökkenti a város versenyképességét, mert a befektetők elkerülik a szennyezett és dugókkal terhelt városokat.

A Levegő Munkacsoport szerint az lenne a helyes, ha ugyanannyival csökkennének a tömegközlekedési viteldíjak, amennyivel a parkolási díjak.

Leknei Péter hozzátette: azt szeretnék, ha részben a parkolási díjakból befolyó összegekből finanszíroznák a tömegközlekedést, így nem kellene emelni a jegyárakat.

A fővárosi sajtóiroda a szervezet közleményére reagálva közölte: míg a parkoltatás bevételt termelő tevékenység, addig a tömegközlekedés veszteséges.

Az utasok a tényleges költségek 40 százalékát fizetik ki. Ennek az aránynak a további csökkentése tovább rontaná a BKV helyzetét – tartalmazza a közlemény.

Kapcsolódó hang

Interjú Leknei Péterrel
 
A címlapról ajánljuk

×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018