eur:
393.5
usd:
368.15
bux:
66491.82
2024. április 25. csütörtök Márk

Kevés a tűzoltó Hajdú-Biharban

Levelet írtak a miniszterelnöknek a Hajdú-Bihar megyei tűzoltók. A helyi szövetség az ellen tiltakozik, hogy jövőre összesen két fővel növelheti a létszámot.

Jövőre heti 54-ről 52 órára csökken a tűzoltók munkaideje. A tűzoltók brüsszeli tüntetése után a kormány megígérte: fokozatosan heti 48 órára csökkentik a munkaidejüket.

A Hajdú-Bihar megyei tűzoltószövetség társelnöke szerint a kevesebb munkaidő miatt több tűzoltóra lenne szükség, azonban a szükséges 50 helyett 2006-ban mindössze 2 fővel tudják növelni a létszámot.

Győrfi Sándor közölte: azt szeretnék, hogy országosan vizsgálják felül az ellátottságot, és készüljön 2-3 éves koncepció a tűzoltóság fejlesztésére.

Dobson Tibor, az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság szóvivője szerint a munkaidő-csökkentésnek két módja van: vagy növelik a létszámot, vagy kifizetik a túlmunkát.

A Hajdú-Bihar megyei tűzoltók azt is kifogásolják, hogy több technikai eszköz, így két magasból mentő jármű és egy tűzoltó autó működtetésére sem kapnak állami pénzt, holott ezekre szükség lenne.

Dobson Tibor azt mondta: ezeket a járműveket nem használták, ezért nem finanszírozzák tovább a fenntartásukat.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Döntött a kormány: három kérdésben is módosítják az alaptörvényt

Döntött a kormány: három kérdésben is módosítják az alaptörvényt

Megszűnik az igazságügyi miniszteri ellenjegyzés a kegyelmi ügyekben, viszont kiskorúkat érintő ügyekben nem lehet majd kegyelmet adni – jelentette be a Kormányinfón Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter. Két további kérdésben is módosul az alaptörvény. Május 8-én Budapestre látogat a kínai elnök.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Tombol a jelentési szezon, mi történik a tőzsdéken?

Tombol a jelentési szezon, mi történik a tőzsdéken?

Lefordultak az irányadó európai tőzsdék a mai amerikai GDP-adatok és munkanélküliségi statisztikák előtt. A makoradatok mellett a vállalati gyorsjelentések lesznek a fókuszban, a héten az amerikai technológiai óriásokon van a hangsúly, amelyek közül a Meta csalódást okozott tegnap esti gyorsjelentésével. Itthon nagyban zajlanak az éves rendes közgyűlések, ma a Richter és a Mol tartja közgyűlését. Hasonló témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 25. 15:01
×
×
×
×