INFORÁDIÓ 
2020. június 1. hétfő
Tünde

Januártól olcsóbb lesz a mobilozás

Infostart / InfoRádió

A januártól életbe lépő áfacsökkenés hatással lesz a mobiltelefonálási díjakra is. A hazai mobilszolgáltatók ugyanakkor eltérő mértékben érvényesítik tarifáikban az adókulcs mérséklődését.

Év elejétől 25-ről 20 százalékra csökken az általános forgalmi adó mértéke. A változást a Pannon GSM-nél is érvényesítik a díjcsomagok és szolgáltatások áraiban – mondta el az InfoRádiónak Somlyai Dóra kommunikációs igazgató.

„Január elsejétől díjcsomagjaink és szolgáltatásaink bruttó díja is csökken minden számlás és kártyás előfizetőnk számára. Ez azt jelenti, hogy olcsóbbak lesznek az előfizetési díjak, a percdíjak, az SMS-ek és az MMS-ek is. Fontos, hogy matematikai kerekítést végzünk, tehát 5 tized alatt lefelé, fölött pedig felfelé, tehát nem hajtunk végre semmilyen burkolt áremelést.”

Az Inforádió megkeresésére a T-Mobile Magyarország Rt közleményben tudatta: január elsejétől – az áfacsökkenés nyomán - olcsóbbak lesznek a szolgáltatási díjak. Az előfizetéses ügyfelek számára választható csomagokban minden esetben csökkennek a havi-és percdíjak, csakúgy mint az SMS és MMS küldés költsége is.

A feltöltőkártyáknál nagyrészt változatlanok maradnak a bruttó díjak, amit a mobilszolgáltató úgy ellensúlyoz, hogy feltöltéskor négy százalékkal magasabb összeg kerül az egyenlegre.

A harmadik piaci szereplő, a Vodafone a másik két mobilszolgáltatótól eltérő módon érvényesíti az áfacsökkentést – mondta el az InfoRádiónak Marchhart Pál távközléspolitikai igazgató.

„Több árelemünk esetében egyelőre kicsi vagy semmilyen árcsökkenés jelenik meg, de emögött nem az áfa csökkenésének visszatartása szerepel, hanem hogy az elmúlt öt évben a Vodafone egyszer sem emelt árat.”

Az ügyfeleknek ezek alapján tehát továbbra is az tanácsolható, hogy maguk járjanak utána: az adott beszélgetési díjak és szolgáltatási csomagok megfelelnek-e az igényeiknek.

Kapcsolódó hang

Hanganyag
 


A címlapról ajánljuk

INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018