eur:
395.26
usd:
366.14
bux:
65422.86
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna

Fidesz-MSZP-vita a körbetartozások ügyében

Benyújtotta az Országgyűlésnek a Fidesz a munkahelyek megőrzését garantáló törvényre kidolgozott javaslatát. Az MSZP országos válászatmányának elnöke azt mondta: a nagyobbik ellenzéki párt hétfőn nem szavazta meg azt a javaslatot, amely megakadályozta volna a körbetartozás kialakulását.

Rogán Antal, a Fidesz frakcióvezető-helyettese reményét fejezte ki, hogy a javaslatot a parlament legkésőbb február közepén elfogadhatja, és a törvény március elsején hatályba léphet.

Az ellenzéki párt azt kéri a kormánytól, hogy vizsgálja meg a körbetartozások problémáját kezelő törvényjavaslat tartalmát.

A Fidesz elnöke a hét elején az Országgyűlésben ismertette a munkahelyek megőrzését szolgáló elképzeléseit.

A javaslat szerint bevezetnék a teljesítésarányos áfa-befizetést, és törvényben tiltanák az áfa visszatartását.

Orbán Viktor felvetésére a parlamentben a miniszterelnök azt mondta, hogy a kormány megtette a megfelelő lépéseket a helyzet javításáért.

"Azt gondoljuk, hogy a politikában nem elég a beszéd, a politika cselekvést jelent. Az ellenzéki pártnak is van módja a cselekvésre" - közölte az InfoRádióban az MSZP országos válászatmányának elnöke.

Simon Gábor hozzátette: ilyen cselekvési lehetőség, ha a parlamenti szavazásokon a saját véleményével egyező javaslatot elfogadja.

"Éppen ezért felszólítjuk a Fideszt, hogy tegye jóvá a hétfői szavazási bakiját azzal, hogy a jövő héten megszavazza azt a költségvetési törvényt, amelynek része a körbetartozások kialakulását megakadályozó javaslat is" - mondta a politikus.


KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.28. csütörtök, 18:00
Havasi Katalin
a Házi Gyermekorvosok Egyesületének elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×