eur:
393.85
usd:
368.95
bux:
65251.93
2024. április 19. péntek Emma

Nem csökken az egyházi intézmények támogatása

A kormány szerint jövőre ugyanannyi állami finanszírozást kapnak az egyházi oktatási intézmények, mint az önkormányzati fenntartásúak. A kabinet ülése után a kormányszóvivő azt mondta: 2006-ban valamennyi iskolafenntartó teljes körűen megkapja a közoktatási normatív támogatásokat.

Batiz András elmondta: az egyházak közoktatási támogatása 2001 és 2004 között több mint 80 százalékkal nőtt, miközben az önkormányzati közoktatás támogatása alig egyharmaddal emelkedett.

A péntekre ez ügyben tervezett demonstrációval összefüggésben a kormányszóvivő azt mondta: az oktatási miniszter újra levélben fordult Erdő Péter bíboroshoz, akit arra kért, hogy utasítsa az intézményvezetőket a törvények betartására, és tiltsa meg, hogy az igazgatók visszaéljenek helyzetükkel.

Korábban Bölcskei Gusztáv püspök, a református egyház zsinatának lelkészi elnöke az MTI-nek nyilatkozva cáfolta, hogy a budapesti Felvonulási térre tervezett demonstrációt az egyházi iskolák vagy azok fenntartói szerveznék.

Címlapról ajánljuk
Orbán Viktor: eljött az idő, hogy Budapest után Brüsszelben is megmentsük a szabadságot

Orbán Viktor: eljött az idő, hogy Budapest után Brüsszelben is megmentsük a szabadságot

"Amíg nemzeti kormány lesz, Magyarország nem lép be az ukrajnai háborúba senkinek az oldalán" - jelentette ki a Fidesz EP-kampánynyitó rendezvényén pénteken Orbán Viktor pártelnök. "No migration, no gender, no war" - adta ki a hármas jelszót.

Kaiser Ferenc: a mérsékelt izraeliek nem Iránt féltik, hanem az amerikai fegyvercsomagot

Hírügynökségi jelentések szerint az izraeli hadsereg csapást mért több célpontra Iránban, de ezt Izraelben hivatalosan nem erősítették meg. Irán azt közölte, hogy a légvédelme működésbe lépett, és az okozott robbanásokat a közép-iráni Iszfahán körzetében. Kaiser Ferenc, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem docense szerint ez izraeli jelzés, figyelmeztetés volt Iránnak a hétvégi zsidó állam elleni támadása után.
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 19. 16:25
×
×
×
×