eur:
393.45
usd:
368.15
bux:
66230.37
2024. április 24. szerda György

Magyar Orvosi Kamara: a kormány kibúvókat keres

A Magyar Orvosi Kamara elnöke szerint a kormány az ügyeleti idő miatt kirobbant vita rendezése helyett inkább a kibúvókat keresi. Az egészségügyi tárca szerint nem időhúzásról, hanem a rendezési lehetőségek megvizsgálásáról van szó.

A Magyar Orvosi Kamara elnöke, Éger István szerint a kamara ragaszkodik ahhoz az álláspontjához, amely az európai bírósági döntéssel összhangban jogszabályban szabályozná, hogy az orvosok ügyeleti díja teljes munkaidőnek számítson.

Éger István hozzátette: egyezkedni legfeljebb a fizetés ütemezésében lehet. Emlékeztetett arra, hogy a kamara és az egészségügyi tárca augusztusban már megállapodott a fizetés módjában, de azóta sem történt semmi.

A kamara elnöke az InfoRádióban szólt arról is, hogy várhatóan december 21-én kerül a kormány elé az a rendeletmódosítás, amely visszaállítja a magánorvosok vényfelírási jogát.

Éger István szerint az egészségügyi tárca belátta, hogy tévedett, de továbbra is ragaszkodik a receptfelírás ellenőrzéséhez. A kamara elnöke elfogadhatónak nevezte a minisztérium feltételrendszerét.

Az egészségügyi tárca az InfoRádióval azt közölte: nem az időt húzzák, hanem alaposan megvizsgálják az ügyeleti idővel összefüggő problémák rendezésének lehetőségeit.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.24. szerda, 18:00
Isépy Tamás a Századvég makrogazdasági üzletág vezetője
Madár István a Portfolio vezető elemzője
Horgonyoztatják a forintot

Horgonyoztatják a forintot

A dollár gyengülésének következtében kedden érdemben erősödni tudott a forint a vezető devizákkal szemben, ezt követően szerda reggel az euróval és a dollárral szemben sem láthatunk nagyobb mozgásokat, délelőtt is enyhe gyengülés látszott csak az árfolyamokban, ami délután is megmaradt. Nagyon szűk sávban oldalazik a magyar deviza. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×