INFORÁDIÓ 
2020. május 29. péntek
Magdolna

Magyar Orvosi Kamara: a kormány kibúvókat keres

Infostart / InfoRádió

A Magyar Orvosi Kamara elnöke szerint a kormány az ügyeleti idő miatt kirobbant vita rendezése helyett inkább a kibúvókat keresi. Az egészségügyi tárca szerint nem időhúzásról, hanem a rendezési lehetőségek megvizsgálásáról van szó.

A Magyar Orvosi Kamara elnöke, Éger István szerint a kamara ragaszkodik ahhoz az álláspontjához, amely az európai bírósági döntéssel összhangban jogszabályban szabályozná, hogy az orvosok ügyeleti díja teljes munkaidőnek számítson.

Éger István hozzátette: egyezkedni legfeljebb a fizetés ütemezésében lehet. Emlékeztetett arra, hogy a kamara és az egészségügyi tárca augusztusban már megállapodott a fizetés módjában, de azóta sem történt semmi.

A kamara elnöke az InfoRádióban szólt arról is, hogy várhatóan december 21-én kerül a kormány elé az a rendeletmódosítás, amely visszaállítja a magánorvosok vényfelírási jogát.

Éger István szerint az egészségügyi tárca belátta, hogy tévedett, de továbbra is ragaszkodik a receptfelírás ellenőrzéséhez. A kamara elnöke elfogadhatónak nevezte a minisztérium feltételrendszerét.

Az egészségügyi tárca az InfoRádióval azt közölte: nem az időt húzzák, hanem alaposan megvizsgálják az ügyeleti idővel összefüggő problémák rendezésének lehetőségeit.

Kapcsolódó hang

Az InfoRádió összefoglalója
 


Hanganyag
 


A címlapról ajánljuk

INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018