eur:
368.87
usd:
345.11
bux:
48358.59
2023. június 7. szerda Róbert

Magyar Orvosi Kamara: a kormány kibúvókat keres

A Magyar Orvosi Kamara elnöke szerint a kormány az ügyeleti idő miatt kirobbant vita rendezése helyett inkább a kibúvókat keresi. Az egészségügyi tárca szerint nem időhúzásról, hanem a rendezési lehetőségek megvizsgálásáról van szó.

A Magyar Orvosi Kamara elnöke, Éger István szerint a kamara ragaszkodik ahhoz az álláspontjához, amely az európai bírósági döntéssel összhangban jogszabályban szabályozná, hogy az orvosok ügyeleti díja teljes munkaidőnek számítson.

Éger István hozzátette: egyezkedni legfeljebb a fizetés ütemezésében lehet. Emlékeztetett arra, hogy a kamara és az egészségügyi tárca augusztusban már megállapodott a fizetés módjában, de azóta sem történt semmi.

A kamara elnöke az InfoRádióban szólt arról is, hogy várhatóan december 21-én kerül a kormány elé az a rendeletmódosítás, amely visszaállítja a magánorvosok vényfelírási jogát.

Éger István szerint az egészségügyi tárca belátta, hogy tévedett, de továbbra is ragaszkodik a receptfelírás ellenőrzéséhez. A kamara elnöke elfogadhatónak nevezte a minisztérium feltételrendszerét.

Az egészségügyi tárca az InfoRádióval azt közölte: nem az időt húzzák, hanem alaposan megvizsgálják az ügyeleti idővel összefüggő problémák rendezésének lehetőségeit.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
AKTUÁLIS
VIDEÓ
Nekimentek a világ legnagyobb kriptotőzsdéinek, a tét nem kicsi

Nekimentek a világ legnagyobb kriptotőzsdéinek, a tét nem kicsi

Elfogyott az amerikai tőzsdefelügyelet türelme, és két nap alatt nekiment a világ legnagyobb kriptotőzsdéjének és a legnagyobb amerikai kriptotőzsdének is. A vádak között szerepel az, hogy a cégek elmossák az amerikai és a külföldi szolgáltatások közötti határokat, több szolgáltatást vonnak össze egyáltalán nem konvencionális módon, összemossák a tőzsdék és az ügyfelek eszközeit, vagy hogy nem regisztrálják be a szolgáltatásaikat az Egyesült Államokban. A kriptotőzsdék elleni mostani támadásoknak azonban van egy központi kérdése, mégpedig az, hogy vajon a kriptoeszközök olyan egyedi termékek, amikre egyedi szabályozásnak kellene vonatkoznia, vagy a már meglévő szabályozást kellene rájuk alkalmazni. Az eseményekre a tőzsdei árfolyamok is nagyot mozdultak.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2023. június 7. 10:46
×
×
×
×