INFORÁDIÓ 

2018. március 22. csütörtök
Beáta, Izolda

A rokkantaknak járó pénzzel csaltak Tolnában

Infostart / InfoRádió
Előzetes letartóztatásba helyezte a bíróság annak a Tolna megyei cégnek a két tulajdonosát és ügyvezető igazgatóját, amely csökkent munkaképességű dolgozók foglalkoztatása címén 18 millió forint állami támogatást csalt ki - közölte a megyei rendőr-főkapitányság bűnügyi igazgatója.

Szíjártó István ezredes elmondta: a cég büntetett előéletű tulajdonosai és vezető tisztségviselője ellen jelentős értékre, bűnszövetségben elkövetett csalás bűntettének alapos gyanúja miatt folyik nyomozás.

Hozzátette: a komlói bejegyzésű, tevékenységeként munkaruházat-gyártást és csomagolás-technikát megjelölő cég októbertől két telephelyen összesen 300 emberrel kötött munkaszerződést.

Az első fizetésnapon aláíratták a dolgozókkal a bérjegyzéket, mondván, hogy hamarosan megkapják a pénzüket, majd a lista segítségével felvették az állami támogatást.

A 300 ember járandóságát nem fizették ki, és november végén arról értesítették őket, hogy a céget eladták. A nyomozás adatai szerint az új tulajdonost megzsarolták, hogy álljon a dolgozók elé, és mondja azt: megkapta a pénzt, de ellopták tőle.

A címlapról ajánljuk