eur:
369.22
usd:
344.69
bux:
48117.93
2023. június 6. kedd Cintia, Norbert

A gyermekek helyzetéről vitázott a parlament

A családtámogatási rendszer átalakításáról és a gyermekek érdekében tett intézkedésekről beszélt az Ifjúsági, Családügyi, Szociális és Esélyegyenlőségi tárca három politikai államtitkára a parlamentben, a gyermekekről rendezett vitanapon.

Korózs Lajos elmondta: a családtámogatás rendszerének átalakításával a kormánynak az a célja, hogy átláthatóbb és igazságosabb támogatást kapjanak a gyermeket nevelő családok.

Teleki László arról beszélt, hogy komplex, az oktatást, a foglalkoztatást, az egészségügyet és a lakhatást kezelő programokkal kívánják segíteni a romák helyzetének javítását.

Mesterházy Attila a legfontosabb célnak azt nevezte, hogy a gyermek születésének pillanatában ne dőljön el, milyen életút vár rá.

Újhelyi István szocialista képviselő azt mondta: olyan rendszert kell kialakítani, amely lehetőséget teremt a gyermekvállaláshoz. Szerinte ehhez elsősorban biztos munkahelyekre és lakásokra van szükség.

A Száz lépés programjából kiemelte azt a rendelkezést, amely lehetővé teszi a kismamáknak, hogy a gyes mellett munkát vállaljanak.

Pokorni Zoltán fideszes képviselő elismerően szólt egyes kormányzati intézkedésekről, a többi mellett a babakötvényről.

Hozzátette ugyanakkor, hogy ideje volna szembesíteni a kabinetet azzal: milyen eredményeket ért el "irdatlan források" elköltésével.

Az ellenzéki politikus a gyermekek után járó adókedvezmények mellett érvelve azt mondta: az államnak honorálnia kell, ha valaki a munka mellett gyermeket is nevel.

Béki Gabriella szabad demokrata politikus azt mondta, hogy a családi adókedvezményt az érintettek negyede nem tudta igénybe venni.

Sisák Imre MDF-es képviselő közölte: az Orbán-kormány megfelelően gondoskodott az úgynevezett mélyszegénységben élő családokról.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
AKTUÁLIS
VIDEÓ
Szárnyalt az Apple a bemutató előtt

Szárnyalt az Apple a bemutató előtt

Jelentősen emelkedtek a tőzsdék múlt héten, miután az amerikai törvényhozók elfogadták az amerikai adósságplafonról szóló törvényjavaslatot. Az ázsiai piacok nagyrészt emelkedtek hétfőn, miután Joe Biden hétvégén aláírta az amerikai adósságplafonról szóló törvényt. Ezzel szemben európai tőzsdék a múlt pénteki rali után iránykereséssel kezdték ezt a hetet, és az USA-ban is csak minimális elmozdulások látszanak. Mindeközben az olajárakra is érdemes figyelni, amelyek felpattantak azt követően, hogy Szaúd-Arábia további napi egymillió hordóval csökkenti a kitermelést, és további termeléscsökkentést ígért.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×