eur:
394.29
usd:
370.44
bux:
65674.41
2024. április 19. péntek Emma

A Fidesz kiegészíti a munkahelygarancia-javaslatot

Újabb pontokkal egészíti ki a Fidesz a munkahelygarancia-javaslatot a Gazdasági Konzultáció szakértőivel folytatott tanácskozás nyomán - közölte a párt elnöke.

Orbán Viktor elmondta: a szakértők azt javasolták, hogy az uniós pályázatokon nyertes kis- és közepes vállalkozások számára ne csupán növeljék az előfinanszírozás mértékét, de ezt a pénzt sikeres pályázat esetén azonnal fizessék ki.

A Hitelgarancia Rt. feltőkésítésével rendezni lehetne a kintlévőségek miatt a vállalkozók között folyó vitát már a bírósági eljárás előtt – tette hozzá.

Egy másik javaslat arra vonatkozott, hogy a vállalkozók az elvégzett munkáról a teljesítési igazolást azonnal kapják meg.

A pártelnök elmondta: szakértőik szerint a körbetartozások mértéke az eddig feltételezettnél lényegesen nagyobb, a 700-800 milliárd forintot is eléri, így a korábban jelzett 100 ezernél is jóval több munkahely fennmaradásáról kell gondoskodni.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
Lefordultak az amerikai indexek

Lefordultak az amerikai indexek

Gazdasági információk tekintetében ma az amerikai lakáspiacról közölnek újabb adatot, ez a monetáris politikai kilátások szempontjából lehet érdekes. A héten eddig kedvezőtlenül alakulnak a részvénypiaci folyamatok, elsősorban az Izrael és Irán közötti konfliktus fokozódása nyomta rá a bélyegét a hangulatra, emellett továbbra is ott vannak a ragadós amerikai inflációval kapcsolatos aggályok, amelyek azt a narratívát erősítik, hogy akár hosszabb ideig maradhat a magas kamatszint. A magyar tőzsde ma esett, az európaiak viszont pluszban zártak. A tengerentúlon egyelőre esés látszik.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×