INFORÁDIÓ
2021. december 5. vasárnap
Vilma

Fidesz-javaslat a munkahelyek megőrzésére

Infostart

Elkészült a Fidesz törvényjavaslata, amelynek célja a munkahelyek megőrzésének biztosítása. Erről a párt elnöke számolt be azután, hogy az Országgyűlésben bejelentette a kezdeményezést.

Orbán Viktor napirend előtt azt mondta, hogy a jogszabályra azért van szükség, mert az elmúlt időszakban az állami kifizetések elmaradása és az áfavisszatartás miatti körbetartozások már csaknem 100 ezer ember munkahelyét veszélyeztetik.

"A körbetartozás megszüntetését az államnak kell kezdeményeznie, mert ő indította el a káros folyamatot. Ezért javaslom, hogy a csőd- és elbocsátási hullám megakadályozása érdekében fogadjunk el egy munkahelygarancia-törvényt" - mondta az ellenzéki politikus.

A volt miniszterelnök a kis- és közepes vállalkozások működőképessége érdekében azonnali kifizetéseket szorgalmazott az állami beruházások esetében.

Orbán Viktor hozzátette: a munkahelyek megtartása érdekében azonnal el kell törölni a ki nem fizetett számlák utáni adózást. A Fidesz elnöke ezen kívül munkahelygarancia-alapot hozna létre, és megduplázná az állami előfinanszírozást azoknak a kis- és közepes vállalkozásoknak az esetében, amelyek uniós pályázatakon nyertek.

Válaszában a miniszterelnök úgy vélte: a kormány megtette a megfelelő lépéseket a helyzet javításáért.

Gyurcsány Ferenc példaként említette, hogy az építőiparban már megkezdődtek az egyeztetések a körbetartozások ügyének rendezésére.

"Az ellenzék némileg késésben van" - mondta a kormányfő.

Kapcsolódó hang

Napirend elõtti vita - parlamenti összefoglaló
 
Hanganyag
 
A címlapról ajánljuk

×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018