eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita

Románia a lelencgyerekek hazatelepítését tervezi

A Romániai Magyar Demokrata Szövetség szenátora, Eckstein-Kovács Péter megerősítette az InfoRádiónak: Bukarestben valóban foglalkoznak a külföldön, kísérő nélkül tartózkodó, kiskorú és román állampolgárságú gyerekek Romániába vitelével.

Az RMDSZ szenátora, Eckstein-Kovács Péter azt mondta: tudomása szerint jelenleg az esetek föltérképezése folyik. A politikus kijelentette: a problémát úgy kell rendezni, hogy ne sérüljenek a gyerekek érdekei.

Az InfoRádió kapcsolatba lépett egy nevelőszülővel is, aki attól tart, hogy két, román állampolgárságú gyerekét elviszik tőlük a bukaresti hatóságok.

Az InfoRádió értesülései szerint kedden az Ifjúsági, Családügyi, Szociális és Esélyegyenlőségi Minisztérium Gyermek- és Ifjúságvédelmi főosztályvezetője a budapesti román nagykövetségen járt, hogy a témáról egyeztessen.

A minisztérium egyelőre nem válaszolt az InfoRádió megkeresésére.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Összességében jól sikerült ez a hét a forint számára, stabil volt és az utolsó két nap menetelésének köszönhetően felértékelődéssel zárta a hetet. Az S&P hitelminősítő péntek este megerősítette Magyarország adósbesorolását és a stabil kilátáshoz sem nyúlt, ami szintén kedvező a hazai fizetőeszköz szempontjából, amely a 392-es szinten fejezte be a pénteki kereskedést az euró ellenében. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×