INFORÁDIÓ 

2018. március 17. szombat
Gertrúd, Patrik

Sikeresnek tartja a Budapest Airport privatizációját a pénzügyminiszter

Infostart / InfoRádió
A pénzügyminiszter sikeresnek tartja a Budapest Airport privatizációját. Veres János az Országgyűlés Költségvetési Bizottságának ülésén úgy vélte, hogy kedvezőbb árajánlatok is érkezhettek volna a cég részvényeire, ha nem vált volna politikai kérdéssé a vállalat magánosítása.

Veres János pénzügyminiszter a parlament Költségvetési Bizottsága előtt hangsúlyozta: a kormány kitart a korábban elhatározott privatizációs stratégia végrehajtása mellett.

A Budapest Airport Rt. privatizációjára 3 kötelező érvényű ajánlat érkezett. A Magyar Távirati Iroda úgy tudja, hogy az ÁPV Rt. csütörtökön hirdet eredményt.

Közben Deutsch Tamás fideszes képviselő megerősítette: a Fidesz továbbra is a Budapest Airport Rt. magánosításának felfüggesztését szorgalmazza. A párt korábban arra kérte az Állami Számvevőszéket, hogy indítson vizsgálatot a cég privatizációjának áttekintésére.

Az MSZP szerint a nagyobbik ellenzéki párt meg akarja akadályozni, hogy a Ferihegyi repülőtér Közép-Európa logisztikai központja legyen.

A címlapról ajánljuk