eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita

Sikeresnek tartja a Budapest Airport privatizációját a pénzügyminiszter

A pénzügyminiszter sikeresnek tartja a Budapest Airport privatizációját. Veres János az Országgyűlés Költségvetési Bizottságának ülésén úgy vélte, hogy kedvezőbb árajánlatok is érkezhettek volna a cég részvényeire, ha nem vált volna politikai kérdéssé a vállalat magánosítása.

Veres János pénzügyminiszter a parlament Költségvetési Bizottsága előtt hangsúlyozta: a kormány kitart a korábban elhatározott privatizációs stratégia végrehajtása mellett.

A Budapest Airport Rt. privatizációjára 3 kötelező érvényű ajánlat érkezett. A Magyar Távirati Iroda úgy tudja, hogy az ÁPV Rt. csütörtökön hirdet eredményt.

Közben Deutsch Tamás fideszes képviselő megerősítette: a Fidesz továbbra is a Budapest Airport Rt. magánosításának felfüggesztését szorgalmazza. A párt korábban arra kérte az Állami Számvevőszéket, hogy indítson vizsgálatot a cég privatizációjának áttekintésére.

Az MSZP szerint a nagyobbik ellenzéki párt meg akarja akadályozni, hogy a Ferihegyi repülőtér Közép-Európa logisztikai központja legyen.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Összességében jól sikerült ez a hét a forint számára, stabil volt és az utolsó két nap menetelésének köszönhetően felértékelődéssel zárta a hetet. Az S&P hitelminősítő péntek este megerősítette Magyarország adósbesorolását és a stabil kilátáshoz sem nyúlt, ami szintén kedvező a hazai fizetőeszköz szempontjából, amely a 392-es szinten fejezte be a pénteki kereskedést az euró ellenében. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×