eur:
394.24
usd:
369.61
bux:
65045.06
2024. április 19. péntek Emma

Sándor István 20 millió forintra pereli az államot

Az InfoRádió értesülése szerint Sándor István nyugállományú rendőrtiszt 20 millió forint kártérítést követel majd az államtól az ellene indított eljárás és az előzetes letartóztatásban töltött hónapok miatt.

A Legfelsőbb Bíróság tegnap bűncselekmény hiányában az összes vád alól felmentette a Papa néven ismert tisztet.

Hegedűs László, Sándor István ügyvédje elmondta: a Legfelsőbb Bíróság (LB) ezzel megváltoztatta a Fővárosi Ítélőtábla jogerős ítéletét. Hozzátette: az LB több ponton is szabálysértőnek találta a másodfokú döntést.

Az ORFK Központi Bűnüldözési Igazgatóságának volt magas rangú tisztjét azzal vádolták, hogy 1997-ben egy, az Energol-ügyben később megvádolt vállalkozóhoz kapcsolódó bűnügyben konstruált rendőri intézkedést hajtott végre, majd arról valótlan tartalmú rendőri jelentést készített.

Ahhoz nem kellett jogásznak lenni, hogy az ember tudja: lehetetlen vádat hoztak fel – mondta Sándor István az InfoRádióban.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Orbán Viktor: eljött az idő, hogy Budapest után Brüsszelben is megmentsük a szabadságot

Orbán Viktor: eljött az idő, hogy Budapest után Brüsszelben is megmentsük a szabadságot

"Amíg nemzeti kormány lesz, Magyarország nem lép be az ukrajnai háborúba senkinek az oldalán" - jelentette ki a Fidesz EP-kampánynyitó rendezvényén pénteken Orbán Viktor pártelnök. "No migration, no gender, no war" - adta ki a hármas jelszót.

Kaiser Ferenc: a mérsékelt izraeliek nem Iránt féltik, hanem az amerikai fegyvercsomagot

Hírügynökségi jelentések szerint az izraeli hadsereg csapást mért több célpontra Iránban, de ezt Izraelben hivatalosan nem erősítették meg. Irán azt közölte, hogy a légvédelme működésbe lépett, és az okozott robbanásokat a közép-iráni Iszfahán körzetében. Kaiser Ferenc, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem docense szerint ez izraeli jelzés, figyelmeztetés volt Iránnak a hétvégi zsidó állam elleni támadása után.
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×